Ανοδικά για τρίτη συνεδρίαση η Wall Street

0
46

Ανοδικά κινούνται για τρίτη διαδοχική ημέρα οι δείκτες του αμερικανικού χρηματιστηρίου, "χτίζοντας" πάνω στα ήδη ισχυρά κέρδη της εβδομάδας, καθώς οι επενδυτές ανακάμπτουν από τις ραγδαίες απώλειες που πυροδότησαν οι ανησυχίες για τον κοροναϊό.

Ο Dow Jones ενισχύεται κατά 0,90% ή κατά 263,25 μονάδες στις 29.068 μονάδες. Ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,87% ή 28,67 μονάδες στις 3.326 μονάδες. Ο Nasdaq ενισχύεται σε ποσοστό 0,52% ή 49,15 μονάδων στις 9.516 μονάδες.

Οι δείκτες κατέγραψαν ισχυρά κέρδη την Τρίτη, με τον Dow Jones να ενισχύεται 1,4%, τον S&P να κερδίζει 1,5% και τον τεχνολογικό Nasdaq να κλείνει σε νέο ιστορικό υψηλό με άλμα 2,1%.

Δύο διαφορετικά δημοσιεύματα για την έρευνα που που γίνεται σε παγκόσμιο επίπεδο για την καταπολέμηση του νέου κοροναϊού χάρισαν αισιοδοξία σήμερα στους επενδυτές.  

Ώθηση στην επενδυτική ψυχολογία έδωσαν και τα ισχυρά στοιχεία που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας για την αμερικανική αγορά εργασίας, με το ADP Research Institute να ανακοινώνει ότι ο ιδιωτικός τομέας πρόσθεσε άλλες 291.000 θέσεις εργασίας τον Δεκέμβριο από τον Ιανουάριο.

 

Παράλληλα, τα στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ έδειξαν ότι το εμπορικό έλλειμμα υποχώρησε το 2019 για πρώτη φορά τα τελευταία έξι χρόνια, καθώς οι δασμοί στην Κίνα μείωσαν τις εισαγωγές.

Ειδικότερα, το έλλειμμα των ΗΠΑ μειώθηκε 1,7% στα 617 δισ. δολ. το 2019 από σχεδόν 628 δισ. δολ. το 2018.

Οι επενδυτές συνεχίζουν παράλληλα να παρακολουθούν τις ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων από εταιρίες κολοσσούς της αμερικανικής οικονομίας όπως η Walt Disney, η Ford, η General Motors, η Humana, η Gilead Sciences και η Merck, μεταξύ άλλων,

Στο μεταξύ, οι μετοχές της eBay Inc. υποχωρούν στις ηλεκτρονικές συναλλαγές μετά το χθεσινό τους ράλι στον απόηχο δημοσιευμάτων ότι το Intercontinental Exchange έχει προσεγγίσει την εταιρεία για την εξαγορά της.

Βουτιά σημειώνει η μετοχή της Tesla, μετά την υποβάθμισή της από τον αναλυτή Jed Dorsheimer της Canaccord Genuity, ο οποίος δήλωσε ότι «βγάζει το πόδι από το γκάζι». Η μετοχή είχε ενισχυθεί 36,4% στις προηγούμενες δύο συνεδριάσεις, είχε εκτοξευτεί 59% μετά από ένα ανοδικό σερί έξι ημερών έως την Τρίτη και έχει σχεδόν διπλασιαστεί (95%) από τις αρχές του 2020.