Άνοδο καταγράφει η τιμή του πετρελαίου για δεύτερη συνεχή ημέρα

0
30

Άνοδο κατέγραψε σήμερα η τιμή του πετρελαίου για δεύτερη συνεχή ημέρα, χάρη στις πιθανές ενέργειες των χωρών της ομάδας ΟΠΕΚ+ να αντισταθμίσουν την μείωση της ζήτησης για πετρέλαιο λόγω της επιδημίας του νέου κοροναϊού καθώς και στην αισιοδοξία ότι η ένταση στις εμπορικές σχέσεις μεταξύ των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου περιορίζεται.

Τεχνική επιτροπή που συμβουλεύει τον Οργανισμό Πετρελαιοεξαγωγικών Κρατών (ΟΠΕΚ) και τους συμμάχους του με επικεφαλής τη Ρωσία, μια ομάδα γνωστή ως ΟΠΕΚ+, ίσως καταλήξει αύριο σε συμφωνία για την ανάγκη να μειωθεί περαιτέρω η παραγωγή πετρελαίου κατά τουλάχιστον 500.000 βαρέλια την ημέρα, όπως δήλωσαν δύο πηγές στο Reuters. Η επιτροπή αυτή, που δεν λαμβάνει αποφάσεις, συνεδριάζει για τρίτη ημέρα στη Βιέννη.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για το πετρέλαιο μπρεντ σημείωσαν άνοδο 43 σεντς στα 55,71 δολάρια το βαρέλι στις 11:42 ώρα Ελλάδας, ύστερα από άνοδο κατά 2,4% στην προηγούμενη συνεδρίαση.

Τα αντίστοιχα συμβόλαια για το αμερικανικό αργό ενισχύθηκαν κατά 69 σεντς στα 51,44 δολάρια το βαρέλι, ενώ χθες σημείωσαν άνοδο 2,3%.