Άνοδος εν μέσω ανησυχίας στη Wall Street

Οι επενδυτές πάντως παραμένουν επιφυλακτικοί καθώς παρακολουθούν την εξάπλωση του νέου κοροναϊού να λαμβάνει ολοένα και μεγαλύτερες διαστάσεις.

Οι εντεινόμενες ανησυχίες των επενδυτών για την εξάπλωση του κοροναϊού, κυρίως σε Ασία και Ευρώπη, έχουν υποχρεώσει τους αμερικανικούς δείκτες σε τέσσερις διαδοχικές αρνητικές συνεδριάσεις, με την πτώση να λαμβάνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις τις τελευταίες δύο ημέρες. Χαρακτηριστικό είναι ότι ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έχει χάσει από τη Δευτέρα πάνω από 1.900 μονάδες, γνωρίζοντας το χειρότερο διήμερο στην ιστορία του.

Aυτή την ώρα ο Dow Jones κερδίζει 0,86% ή 233 μονάδες στις 27.314 μονάδες, ενώ ο  S&P 500 ενισχύεται κατά 1,08% ή κατά 33,85 μονάδες στις 3.163 μονάδες. Ο Nasdaq-100 προσθέτει 1,19% ή 105 μονάδες στις 9.070 μονάδες.

Οι ανησυχίες για την ραγδαία εξάπλωση του COVID-19 εκτός της Κίνας συνεχίζουν να επιβαρύνουν τις αγορές. Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων και θανάτων διεθνώς συνεχίζει να αυξάνεται, ιδίως σε Ιταλία, Ιράν, Ιαπωνία και Νότια Κορέα.

Χθες, υψηλόβαθμο στέλεχος του Κέντρου  Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) κάλεσε τους Αμερικανούς πολίτες να προετοιμαστούν για την εξάπλωση του νέου κοροναϊού και στις ΗΠΑ. Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της Federal Reserve, Richard Clarida δήλωσε ότι "είναι ακόμα πολύ νωρίς για να μιλήσουμε για μείωση των αμερικανικών επιτοκίων λόγω των αρνητικών επιπτώσεων του κοροναϊού στην αμερικανική οικονομία".

Στις επιχειρηματικές εξελίξεις, οι μετοχές της Walt Disney υποχωρούν 1,1%  μετά την ανακοίνωση της εταιρείας ότι ο διευθύνων σύμβουλος, Bog Iger θα αποχωρήσει από την θέση του με άμεση ισχύ. Τα ηνία του κολοσσού της ψυχαγωγίας αναλαμβάνει ο Bob Chapek, επικεφαλής της Disney Parks, Experiences and Products από το 2018.

Από την πλευρά της η αλυσίδα ειδών οικιακής βελτίωσης Lowe’s Cos. ανακοίνωσε καλύτερα των εκτιμήσεων κέρδη για το δ'  τρίμηνο, ωστόσο οι προβλέψεις της δεν κατάφεραν να επιβεβαιώσουν τις προσδοκίες. Η μετοχή της υποχωρεί 0,5%.

Ανάλογα των προβλέψεων ήταν τα κέρδη της αλυσίδας καταστημάτων φαγητού Wendy’s Co. με το guidance να χάνει ωστόσο ελαφρώς τις εκτιμήσεις της αγοράς.