Διστακτικό άνοιγμα στη Wall Street

0
42

Σε αναζήτηση κατεύθυνσης, μετά το τριήμερο ανοδικό σερί, βρίσκονται οι βασικοί δείκτες της Wall Street, με τους επενδυτές να ενσωματώνουν στις εκτιμήσεις τους την ανακοίνωση από πλευράς Κίνας ότι θα περικόψει κατά 50% τους δασμούς σε αμερικανικά προϊόντα και αγαθά συνολικής αξίας (σε ετήσια βάση) 75 δισ. δολαρίων.

Στο ταμπλό, ο βιομηχανικός Dow Jones σημειώνει απώλειες 35,77 μονάδων ή 0,12%, με τον ευρύτερο S&P 500 να ενισχύεται κατά 2,99 μονάδες ή 0,09% και τον τεχνολογικό Nasdaq να καταγράφει κέρδη 16,12 μονάδων ή 0,17%.

Τα ισχυρά εταιρικά αποτελέσματα, αλλά και η θετική πορεία που αποτυπώνουν τα μακροοικονομικά στοιχεία για την οικονομία των ΗΠΑ αποτελούν επίσης "καύσιμο" θετικής ώθησης για την αγορά.

Τα παραπάνω στοιχεία φαίνεται να επισκιάζουν τις ανησυχίες για την επιδημία του νέου κοροναϊού που έχει ξεσπάσει στην Κίνα και έχει μέχρι στιγμής κοστίσει τη ζωή σε περισσότερους από 560 ανθρώπους.

Η κινεζική ανακοίνωση για την περικοπή του ύψους των δασμών έγινε στο πλαίσιο της Συμφωνίας "Πρώτης Φάσης" με τις ΗΠΑ για τη ρύθμιση των διμερών εμπορικών σχέσεων.

Οι δασμοί σε ορισμένα αγαθά θα μειωθούν από το 10% στο 5% και σε κάποια άλλα από το 5% στο 2,5%, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών της χώρας.

Στο πεδίο των εταιρικών αποτελεσμάτων, το μπαράζ συνεχίστηκε σήμερα με την ανακοίνωση μεγεθών τριμήνου μεταξύ άλλων από τις Twitter και Bristol-Myers Squibb. Η μετοχή της Twitter σημειώνει άλμα άνω του 12% μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, ενώ εκείνη της Bristol κερδίζει άνω του 1,8%.

Περισσότερες από το 60% των εταιρειών του S&P 500 έχουν ανακοινώσει αποτελέσματα, με το 71% εξ αυτών να έχουν ξεπεράσει τις προσδοκίες των αναλυτών για τα μεγέθη τους, σύμφωνα με στοιχεία της FactSet.

Ο γενικός μέσος όρος αύξησης κερδοφορίας είναι γενικά χαμηλός, αλλά είναι καλύτερος της συρρίκνωσης κατά 4% που ανέμεναν οι οικονομικοί αναλυτές.

Μεταξύ των 30 μετοχών του Dow Jones, 17 κινούνται με θετικό πρόσημο και 13 με αρνητικό. Των κερδών ηγούνται εκείνες των Walgreens Boots Alliance, Microsoft και Visa, ενώ των απωλειών εκείνες των Dow Inc., UnitedHealth Group και Exxon Mobil.