Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Άλμα καταγράφουν οι μετοχές, ελπίζοντας σε έλεγχο του κορονοϊού

Άλμα άνω του 1% κατέγραψαν σήμερα οι ευρωπαϊκές μετοχές ύστερα από αναφορές μέσων ενημέρωσης για σημαντική εξέλιξη στη θεραπεία των ασθενών που έχουν μολυνθεί από τον νέο ιό.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της κινεζικής τηλεόρασης, ομάδα ερευνητών στο Πανεπιστήμιο Τζετζιάνγκ ανακάλυψε αποτελεσματικό φάρμακο για τον ιό, ενώ ερευνητές στη Βρετανία δήλωσαν στο Sky News ότι σημείωσαν «σημαντική πρόοδο» στην ανακάλυψη εμβολίου.

Το Reuters δεν έχει επιβεβαιώσει αυτές τις αναφορές, αλλά πολλοί χρηματιστές απέδωσαν τις έντονες κινήσεις στις αγορές σε αυτές.

«Εάν υπάρχει πράγματι σημαντική πρόοδος, θα θεωρηθεί θετική είδηση δεδομένου ότι ακούμε ότι ένας αυξανόμενος αριθμός εταιριών μιλά για αναταραχή στη λειτουργία τους και τον εφοδιασμό τους», δήλωσε στέλεχος της χρηματιστηριακής AJ Bell.

«Οι αγορές ανησυχούν όλο και πιο πολύ για τον αντίκτυπο (του ιού) στην κερδοφορία των επιχειρήσεων και την παγκόσμια ανάπτυξη».

Στο κλίμα συνέβαλαν και τα θετικά οικονομικά αποτελέσματα εταιριών. Η γαλλική εταιρία διαχείρισης αυτοκινητοδρόμων και αεροδρομίων Vinci ανακοίνωσε αύξηση 15% των κερδών του 2019, με τη μετοχή της να ενισχύεται κατά 2,3%.