GE: Σε συνομιλίες με την Airbus για τα A330neo

0
42

Σε συνομιλίες με την Airbus SE για τον σχεδιασμό και πώληση μιας παραλλαγμένης μηχανής για το αεροσκάφος A330neo βρίσκεται το τελευταίο διάστημα η General Electric, σύμφωνα με ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Οι συζητήσεις διεξάγονται καθώς η Boeing, ένας κρίσιμος πελάτης της GE, έχει αποφασίσει να μειώσει την παραγωγή του 787 Dreamliner εν μέσω της κρίσης από την παρατεταμένη χρονική περίοδο που παραμένουν καθηλωμένα τα  Boeing 737 Max.

Τα 737 Max καθηλώθηκαν τον προηγούμενο Μάρτιο μετά από δύο πολύνεκρα αεροπορικά δυστυχήματα με το συγκεκριμένο αεροσκάφος.

Η GE είναι ένας από τους μεφαλύτερους προμηθευτές τόσο της Boeing όσο και της Airbus. Η εταιρεία έχει ήδη κατευθύνει μηχανές που προορίζονταν για τα 737 Max στα A320neo της Airbus, ενώ πλέον ετοιμάζεται να προμηθεύσει μηχανές και για τα μεγαλύτερα A330neo, σύμφωνα με ξένα πρακτορεία.

Ένας εκπρόσωπος της GE δήλωσε ότι η εταιρεία δεν σχολιάζει πιθανές συζητήσεις με κατασκευαστές, προσθέτοντας πως «εργαζόμαστε συνεχώς για να εντοπίζουμε ευκαιρίες που ενισχύουν την αξία για τους πελάτες μας και για την εισαγωγή νέων τεχνολογιών στις υφιστάμενες μηχανές μας».

Από την πλευρά του εκπρόσωπος της Airbus επισήμανε ότι η εταιρεία «βρίσκεται πάντα σε συνομιλίες με κατασκευαστές για τη χρήση νέων τεχνολογιών».