Κατά 8,3% αυξήθηκαν οι αεροπορικές αφίξεις τον Ιανουάριο

Σε υψηλούς ρυθμούς κινήθηκαν τόσο, οι διεθνείς αεροπορικές, όσο και οι οδικές αφίξεις στην Ελλάδα τον Ιανουάριο, με βάση τα στοιχεία των αεροδρομίων που δημοσιοποίησε σήμερα το Ινστιτούτο του ΣΕΤΕ.

Συγκεκριμένα οι διεθνείς αεροπορικές αφίξεις στην Ελλάδα, στον πρώτο μήνα του έτους ανήλθαν σε 407 χιλιάδες, καταγράφοντας έτσι άνοδο 8,3%, ποσοστό που μεταφράζεται σε 31.000 επιπλέον επιβάτες, σε σχέση με πέρυσι.

Η παρούσα αύξηση, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, οφείλεται στην μεγάλη άνοδο των αεροπορικών αφίξεων στα αεροδρόμια της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, πάντα για τον μήνα Ιανουάριο.

Ειδικότερα στην Αθήνα καταγράφεται αύξηση 5,6% (15 χιλιάδες αεροπορικές αφίξεις) και στη Θεσσαλονίκη αύξηση 16,9% και 17 χιλιάδες διεθνείς αεροπορικές αφίξεις. Σε ό,τι αφορά τις οδικές αφίξεις του Ιανουαρίου, αυτές κατέγραψαν αύξηση 35,6% και ανήλθαν σε 626 χιλιάδες.

Στον αντίποδα οι αεροπορικές αφίξεις εσωτερικού, παρουσίασαν μείωση κατά 4%, δηλδή λιγότερες 19 χιλιάδες αφίξεις. Στην Αθήνα καταγράφηκαν 221 χιλιάδες επιβάτες, παρουσιάζοντας οριακή μείωση 3,6%, ενώ στα περιφερειακά αεροδρόμια καταγράφηκαν 237 χιλιάδες αεροπορικές αφίξεις παρουσιάζοντας μείωση κατά 4,4%.

Σε ό,τι αφορά τους δείκτες ποιότητας ξενοδοχείων, που δημοσιοποιεί το ΙΝΣΕΤΕ, τονίζεται ότι τον Ιανουάριο του 2020 η Ελλάδα κατέχει την πρώτη θέση στο γενικό δείκτη ικανοποίησης (GRI) των ξενοδοχείων με 87,5%.Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Κροατία με 86,3% ενώ ακολουθούν η Κύπρος και η Ισπανία με 85,9% και 85,3% αντίστοιχα.

Την υψηλότερη θέση ικανοποίησης για την νησιωτική Ελλάδα κατέχουν οι Κυκλάδες με GRI 91,4% και την υψηλότερη θέση ικανοποίησης για την ηπειρωτική Ελλάδα η Ήπειρος με 89,9%.