Προς νέα ιστορικά υψηλά η Wall Street

0
44

Ισχυρά ανοδικά κινούνται την Τετάρτη οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες της Wall Steet, καθώς οι επενδυτές φαίνεται να αντλούν αισιοδοξία από την εκτιμώμενη μείωση του ρυθμού εξάπλωσης του κοροναϊού, με την ανησυχία για την επίδραση της επιδημίας στα εταιρικά μεγέθη και στην παγκόσμια οικονομία να μειώνεται.

Στο ταμπλό, ο βιομηχανικός Dow Jones κερδίζει 211,78 μονάδες ή 0,72% , με τον ευρύτερο S&P 500 να σημειώνει κέρδη 14,45 μονάδων ή 0,43% και τον τεχνολογικό Nasdaq να σημειώνει άνοδο 31,32 μονάδων ή 0,32%. Και οι τρεις δείκτες κινούνται σε πορεία προς νέο ιστορικό υψηλό, μετά τα χθεσινά ρεκόρ των δύο τελευταίων.

«Οι επενδυτές δείχνουν αντοχή και ψυχραιμία, οδηγώντας τις μετοχές σε νέα ιστορικά υψηλά, ειδικά στις ΗΠΑ, καθώς αναμένουν ισχυρή ανάκαμψη όταν όλα θα έχουν τελειώσει», αναφέρει ο Eylem Senyuz, στέλεχος μακροοικονομικής στρατηγικής στην SunTrust Advisory, σε σημείωμά του. Ωστόσο, «καθώς ο κοροναϊός συνεχίζει να εξαπλώνεται στην Κίνα, αλλά και παγκόσμια, η επίδρασή που θα έχει παραμένει ακόμη εν πολλοίς άγνωστη», συμπληρώνει.

Οι μετοχές των Wynn Resorts και Las Vegas Sands, η πορεία των οποίων θεωρείται ενδεικτική λόγω της έκθεσης των συγκεκριμένων εταιρειών στην κινεζική αγορά, σημειώνουν άνοδο άνω του 1%. Εκείνες των αεροπορικών Delta και American Airlines σημειώνουν άνοδο 1,6% και 2%, αντίστοιχα.

Την επενδυτική προσοχή αναμένεται να συγκεντρώσουν σήμερα και οι δηλώσεις του επικεφαλής της Federal Reserve, Τζερόμ Πάουελ στο πλαίσιο της ομιλίας του σε επιτροπή της Γερουσίας αυτή την φορά, μετά την χθεσινή του κατάθεση στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Από το μέτωπο των εταιρικών αποτελεσμάτων, η μετοχή της εταιρεία υπηρεσιών μεταφοράς Lyft υποχωρεί κατά 6,9%,  με την ανακοίνωση της πρόβλεψής της για χαμηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης των μεγεθών της το 2020.

Με το 70% των εταιρειών του S&P 500 να έχουν ανακοινώσει αποτελέσματα δ' τριμήνου του 2019, το 71,1% εξ αυτών έχει ξεπεράσει τις προσδοκίες των αναλυτών, σύμφωνα με στοιχεία της FactSet.

Μεταξύ των 30 μετοχών του Dow Jones, 20 κινούνται με θετικό πρόσημο και 10 με αρνητικό. Των κερδών ηγούνται εκείνες των UnitedHealth, Dow Inc. και Caterpillar, ενώ των απωλειών εκείνες των Microsoft, United Technologies και Procter&Gamble.