Πτώση στη Wall Street

0
47

"Παύση" μετά τα χθεσινά ρεκόρ κάνει σήμερα το αμερικανικό χρηματιστήριο, με τους επενδυτές να στρέφουν την προσοχή τους στα τελευταία στοιχεία από την αγορά εργασίας καθώς και στις προσπάθειες των κινεζικών αρχών να περιορίσουν την εξάπλωση του νέου κοροναϊού.

Ειδικότερα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones χάνει 191 μονάδες στις 29.188 μονάδες, ενώ ο S&P 500 διολισθαίνει κατά 14,96 μονάδες στις 3.329 μονάδες. Ο Nasdaq σημειώνει πτώση 61,58 μονάδων στις 9.510 μονάδες.

Την Πέμπτη, ο Dow κέρδισε 0,3% κλείνοντας στις 29.379,77 μονάδες, ενώ νωρίτερα σημειώσει νέο ενδοσυνεδριακό ρεκόρ στις 29.408,05 μονάδες. Σε νέα υψηλά έκλεισαν παράλληλα ο ευρύτερος S&P 500 και ο τεχνολογικός Nasdaq.  

Οι δείκτες οδεύουν για σημαντικά κέρδη στην εβδομάδα, με τον Dow να κερδίζει 4% και τον S&P 500 να ενισχύεται 3,7%. Ο τεχνολογικός Nasdaq σημειώνει άνοδο 4,6% από την αρχή της εβδομάδας.

Το ράλι των δεικτών ακολούθησε την ανακοίνωση της Κίνας ότι θα μειώσει στο μισό τους δασμούς σε αμερικανικά προϊόντα ύψους 75 δισ. δολ. από τα μέσα Φεβρουαρίου.

Την επενδυτική ψυχολογία ενισχύει και το τέλος της πολιτικής αβεβαιότητας στην Ουάσινγκτον με την αθώωση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ από την αμερικανική Γερουσία.

Στις επιχειρηματικές εξελίξεις, οι μετοχές της eBay Inc. υποχωρούν 4,2% μετά την ανακοίνωση του Intercontinental Exchange ότι δεν εξετάζει πλέον την εξαγορά της εταιρείας.

Από την πλευρά της η Fidelity National Financial ανακοίνωσε σήμερα ότι κατέληξε σε συμφωνία για την εξαγορά της ασφαλιστικής FGL Holdings έναντι 2,7 δισ. δολ.