Royal Mail: Προειδοποιεί για δύσκολο έτος – Στο -11% η μετοχή

0
50

Η Royal Mail προειδοποίησε για ένα «δύσκολο» έτος ενόψει, με εργασιακές εντάσεις και μείωση των όγκων επιστολών, που αυξάνουν τον κίνδυνο να εμφανίσει ζημιές, στέλνοντας τις μετοχές της σε ιστορικό χαμηλό.

Η προειδοποίηση, η οποία ακολούθησε μια χριστουγεννιάτικη περίοδο που δεν ήταν ιδιαίτερα θετική εξαιτίας της απειλής για απεργιακές κινητοποιήσεις, έστειλε τις μετοχές της πρώην μονοπωλιακής εταιρείας ταχυδρομείου του Ηνωμένου Βασιλείου, σε πτώση 11%.

Ο Γερμανός διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Rico Back, υπογράμμισε πως είναι ζωτικής σημασίας να προχωρήσει με το σχέδιο μεταμόρφωσης των δραστηριοτήτων του Ηνωμένου Βασιλείου σε μια βιώσιμη κερδοφόρα επιχείρηση μέχρι το 2024.

«Θέλουμε να έλθουμε σε συμφωνία με την ένωση των εργαζομένων (CWU), αλλά δεν μπορούμε να αντέξουμε οικονομικά την καθυστέρηση της απαραίτητης αυτής μεταμόρφωσης πλέον» σχολίασε.

Σύμφωνα με την εταιρεία, οι όγκοι των επιστολών αναμένεται να υποχωρήσουν κατά 7%-9% στην επόμενη χρήση, ενώ οι αρχικές εκτιμήσεις έκαναν λόγο για πτώση 6%-8%.

Τα έσοδα στο εννεάμηνο μέχρι τις 29 Δεκεμβρίου αυξήθηκαν κατά 3,7% και η εταιρεία επιβεβαίωσε ότι τα προσαρμοσμένα λειτουργικά κέρδη του ομίλου για τη χρήση 2019-2020 θα διαμορφωθούν στα 300-400 εκατ. στερλίνες.