Ρουμανία: Επενδύσεις ύψους ενός δισ. ευρώ στο λιανεμπόριο

0
41

Επενδύσεις ύψους ενός δισεκατομμυρίου ευρώ σχεδιάζουν, για το τρέχον έτος, διεθνείς όμιλοι λιανεμπορίου που δραστηριοποιούνται στη ρουμανική αγορά, επισημαίνει η ηλεκτρονική έκδοση της οικονομικής εφημερίδας «Ziarul Financiar».

Τα σχέδια των διεθνών ομίλων λιανεμπορίου για την ενίσχυση της παρουσίας τους στη ρουμανική αγορά περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, το άνοιγμα 400 νέων καταστημάτων, την ανάπτυξη ηλεκτρονικών πωλήσεων, την ψηφιοποίηση των επιχειρήσεων τους.

Στη Ρουμανία υπάρχουν περίπου 3.000 υπεραγορές, εκπτωτικά καταστήματα και σούπερ μάρκετ, καθώς και άλλες σύγχρονες μορφές λιανικής πώλησης, των οποίων ο συνολικός όγκος πωλήσεων διαμορφώνεται στα 12 δισ. ευρώ ετησίως.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, η Kaufland και η Lidl (μέλη του γερμανικού ομίλου Schwarz) σχεδιάζουν επενδύσεις ύψους άνω του μισού δισ. ευρώ, το 2020.

Η Lidl θα επενδύσει περισσότερα από 200 εκατομμύρια ευρώ για να αναπτύξει το δίκτυό της και σχεδιάζει να προσλάβει 1.000 υπαλλήλους το 2020. Η Kaufland αναμένεται να επενδύσει 300 εκατομμύρια ευρώ, στη διάρκεια του 2020.