ΣΕΒ: Μεγάλο πρόβλημα η ανεπάρκεια των μεταφορικών δικτύων

Η ανεπάρκεια των μεταφορικών δικτύων επιδρά αρνητικά στην εξωστρέφεια των επιχειρήσεων της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας και Θράκης, επισημαίνει ο ΣΕΒ με αφορμή την επίσκεψη εργασίας στελεχών του στην περιοχή.

   Ειδικότερα, όπως αναφέρει, σε σύσκεψη στην πόλη της Αλεξανδρούπολης, που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή κυβερνητικών φορέων, βουλευτών και εκπροσώπων τοπικών φορέων και επιχειρήσεων, την Παρασκευή, 7 Φεβρουαρίου, ο ΣΕΒ ανέδειξε επίσης την ανάγκη ενεργειακής και ψηφιακής αναβάθμισης της περιοχής, την προσέλκυση ανθρώπινου δυναμικού με σύγχρονες δεξιότητες, την ανάγκη επενδυτικών και άλλων κινήτρων, αλλά και την καταπολέμηση του αθέμιτου ανταγωνισμού και του λαθρεμπορίου.

Ο κ. Γιάννος Μητσός, Senior Advisor του ΣΕΒ, σημείωσε ότι το 62% της βιομηχανίας στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, είναι δυναμικό και με προοπτική ανάπτυξης (βάσει εξειδικευμένης μελέτης του ΙΟΒΕ-ΕΜΠ για την περιοχή), κάτι που αντανακλάται και στις εξαγωγικές επιδόσεις όπου δυναμισμό και προοπτική επιδεικνύει πάνω από το 60% της βιομηχανίας.

Η πορεία αυτή, τόνισε, πρέπει να ενδυναμωθεί και εξέφρασε την πεποίθησή του ότι μπορεί να υπάρχει παραγωγική συνεργασία μεταξύ όλων των πλευρών.

   Την Κυριακή, 9 Φεβρουαρίου, ο ΣΕΒ συμμετείχε στο Thessaloniki Regional Forum, για την ενίσχυση του ρόλου και των δυνατοτήτων της περιοχής εντός, και, του ευρύτερου ευρωπαϊκού πλαισίου.