Στα 767 δολάρια η τιμή διάθεσης των νέων μετοχών της Tesla

0
48

Στα 767 δολάρια ανά μετοχή όρισε η Tesla την τιμή διάθεσης για τις νέες μετοχές που πρόκειται να εκδώσει, με στόχο να συγκεντρώσει κεφάλαια άνω των 2 δισ. δολαρίων τα οποία θα διατεθούν για την "ενίσχυση του ισολογισμού της, καθώς και για γενικούς εταιρικούς σκοπούς”.

Η αυτοκινητοβιομηχανία ηλεκτρικών οχημάτων ανακοίνωσε ότι πρόκειται να διαθέσει συνολικά 2,65 εκατ. μετοχές, έναντι 767 δολαρίων ανά μετοχή, ήτοι με discount 4,6% σε σχέση με την τιμή κλεισίματος του τίτλου την Τρίτη, οπότε και ανακοίνωσε για πρώτη φορά τα σχέδια έκδοσης νέων μετοχών.

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Έλον Μασκ, όπως ανακοινώθηκε από την εταιρεία, θα συμμετάσχει στην έκδοση, αγοράζοντας μετοχές αξίας 10 εκατ. δολαρίων, ενώ μετοχές αξίας 1 εκατ. δολαρίων πρόκειται να αγοράσει και ο δισεκατομμυριούχος Λάρι Έλισον, ο οποίος μετέχη στο ΔΣ της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Μετά την ανακοίνωση της τιμής διάθεσης, οι μετοχές της Tesla καταγράφουν οριακές διακυμάνσεις στο ταμπλό. Ωστόσο εχθές, μία ημέρα μετά την ανακοίνωση της έκδοσης, η μετοχή της εταιρείας κατέγραψε άλμα περίπου 5%, διευρύνονται τα κέρδη του τίτλου από την αρχή του έτους στο 92%. Αύξηση που εγείρει ερωτηματικά για το αν πρόκειται για φούσκα.

Οι αναλυτές εξάλλου αιφνιδιάστηκαν από την αύξηση κεφαλαίου που ανακοίνωσε η Tesla, ιδιαίτερα αφού μόλις δύο εβδομάδες νωρίτερα ο Μασκ είναι δηλώσει ότι η εταιρεία δεν σχεδιάζει ούτε χρειάζεται να αντλήσει νέα κεφάλαια.