Τα Cinespace Studios του Σικάγου έρχονται στην Ελλάδα

Την πρόθεση των Cinespace Studios να διευρύνουν την επιχειρηματική τους παρουσία στην Ελλάδα με κινηματογραφικά στούντιο, συζήτησε την περασμένη Παρασκευή, σύμφωνα με πηγές του ΥΠΕΞ, ο υφυπουργός Εξωτερικών για την Οικονομική Διπλωματία Κώστας Φραγκογιάννης, με τον πρόεδρο της εταιρείας, 'Αλεξ Πίσιος, στα κεντρικά γραφεία της επιχείρησης, στο Σικάγο.

   Τα κινηματογραφικά στούντιο «Cinespace» είναι τα μεγαλύτερα στις ΗΠΑ μετά από εκείνα που εδρεύουν στο Λος 'Αντζελες. Διαθέτουν στις εγκαταστάσεις τους 30 stages (το καθένα από τα οποία μπορεί να περιλαμβάνει και πέραν του ενός set), ενώ έχουν και 20 επιπλέον stages στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στο Τορόντο του Καναδά.

Το παράρτημα του Τορόντο είναι το μοναδικό στούντιο στον κόσμο που φιλοξενεί τις 5 κύριες ψηφιακές πλατφόρμες, όλες κάτω από την ίδια στέγη: NETFLIX, AMAZON, HULU, DISNEY/FOX και APPLE TV .

   Ο υφυπουργός Εξωτερικών επισκέφτηκε το στρατηγείο των Cinespace Studios, στο Σικάγο όπου βρέθηκε την περασμένη εβδομάδα, στο πλαίσιο των επαφών που έχει για την προσέλκυση μεγάλων επενδύσεων στην χώρα μας και παρουσίασε στους επιτελείς της επιχείρησης το φιλο-επενδυτικό πρόγραμμα της νέας κυβέρνησης και την στροφή της ελληνικής οικονομίας στην εξωστρέφεια.

   Η Ελλάδα, όπως τόνισε ο Κ. Φραγκογιάννης, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, αποτελεί έναν ελκυστικό προορισμό για την οπτικοακουστική βιομηχανία, μέσα από μια σειρά αναπτυξιακών κινήτρων που προσφέρει, ενώ διαθέτει και φυσική ποικιλομορφία με ηλιοφάνεια, εναλλαγή τοπίου, μνημεία και τουριστικές υποδομές που την καθιστούν ιδανική για την πραγματοποίηση τέτοιων επενδύσεων.

Στην συνάντηση που είχε μάλιστα με τον πρόεδρο της επιχείρησης, ο Κ. Φραγκογιάννης αναφέρθηκε ακόμα στην δυνατότητα σύνδεσης των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων με την βιομηχανία του κινηματογράφου, ξεκινώντας από την επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση με προγράμματα που θα συνδέονται με τις ανάγκες προσωπικού της κινηματογραφικής βιομηχανίας.

   Ο πρόεδρος της Cinespace Chicago Film Studios, 'Αλεξ Πίσιος, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, εξέφρασε στον υφυπουργό Εξωτερικών την ικανοποίηση του για την αλλαγή που σηματοδοτεί η νέα κυβέρνηση για προσέλκυση μεγάλων επενδύσεων.

Στο πλαίσιο ανάπτυξης των επιχειρηματικών σχεδίων των Cinespace Studios, όπως τόνισε ο 'Α. Πίσιος, η Ελλάδα αποτελεί έναν προορισμό με πολλά συγκριτικά πλεονεκτήματα, που άλλωστε έχουν αξιολογήσει τα στελέχη της επιχείρησης στο παρελθόν.

   Ειδικότερα, μετά την συνάντηση με τον κ. Φραγκογιάννη, ο πρόεδρος της Cinespace Chicago Film Studios σημείωσε χαρακτηριστικά: «Η Cinespace παραμένει αισιόδοξη για την πορεία της Ελλάδας και πιστεύουμε ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να συμβάλει στην ανάπτυξη μια πλήρους κινηματογραφικής βιομηχανίας στην χώρα.

Μόλις επιστρέψαμε από νέες συναντήσεις με τις μεγάλες εταιρείες παραγωγής του Λος 'Αντζελες, οι οποίες είναι πολύ εξοικειωμένες με τα πλεονεκτήματα κινηματογραφικών παραγωγών στην Ελλάδα, και έτσι είμαστε έτοιμοι να επισκεφτούμε πάλι την χώρα για να διερευνήσουμε περισσότερες επενδυτικές ευκαιρίες.

Η Cinespace άλλωστε είναι στενά συνδεδεμένη με την Faliro House Productions SA, με επικεφαλής τον βετεράνο της κινηματογραφικής βιομηχανίας Χρήστο Β. Κωνσταντακόπουλο, με στόχο η εταιρεία αυτή να αποτελέσει τον αγωγό προώθησης αυξημένων κινηματογραφικών υπηρεσιών στην Ελλάδα».

   Ο υφυπουργός Εξωτερικών για την Οικονομική Διπλωματία, Κώστας Φραγκογιάννης από την πλευρά του δήλωσε: «Η πατρίδα μας είναι στην αρχή μιας νέας αναπτυξιακής περιόδου που ξεκίνησε μετά τις εκλογές του περασμένου Ιουλίου. Η κυβέρνηση μας εγγυάται την εξασφάλιση πολιτικής σταθερότητας, οικονομικής ανάπτυξης, και κοινωνικής συνοχής που απαιτούν οι μεγάλες επενδύσεις.

Η συζήτηση για εγκατάσταση κινηματογραφικών στούντιο στην χώρα μας από την Cinespace σηματοδοτεί την αλλαγή που συντελείται στην συνείδηση των επιχειρηματιών ανά τον κόσμο. Η Ελλάδα επιστρέφει και εμβληματικές επενδύσεις όπως αυτή, φανερώνουν την ευρωστία της πατρίδας μας σε ευκαιρίες».