Το παγκόσμιο sell off “χτύπησε” και τα ομόλογα

0
27

Έντονες πιέσεις καταγράφηκαν σήμερα και στην ελληνική αγορά ομολόγων. Ο κίνδυνος να εξελιχθεί σε πανδημία η επιδημία του κοροναϊού, ταρακούνησε σήμερα όλες τις ευρωπαϊκές αγορές μετοχών και ομολόγων.

Ήδη, αρκετοί αναλυτές αρχίζουν να κάνουν λόγο για την ανάγκη νέας μείωσης των επιτοκίων στην ευρωζώνη από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, καθώς διαφαίνεται ότι το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, υπό τις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται στον παγκόσμιο χάρτη, δεν θα είναι επαρκές για να στηρίξει την ανάκαμψη της ευρωπαϊκής οικονομίας.

Σήμερα η απόδοση του 10ετούς ομολόγου ξεπέρασε το 1%, αγγίζοντας το 1,02%, η απόδοση του 5ετούς ομολόγου κυμαίνονταν στο 0,33% από 0,319% την Παρασκευή και του 15ετούς στο 1,53% από 1,37%.

Στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών της Τραπέζης της Ελλάδος καταγράφηκαν συναλλαγές 49 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 10 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς.

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αναφοράς αυξήθηκε στο 1,01% από 0,98%, έναντι -0,48% του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου, με αποτέλεσμα το περιθώριο να διευρυνθεί στο 1,49% από 1,42% που έκλεισε στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας.