Χατζηδάκης: Ως το τέλος του Ιουνίου το νομοσχέδιο για την ηλεκτροκίνηση στην Ελλάδα

0
43

Μέχρι το τέλος του Ιουνίου αναμένεται να κατατεθεί «σφαιρικό και συνολικό» νομοσχέδιο για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης στην Ελλάδα, ώστε να υπάρξει δυναμική εκκίνηση στην αγορά των ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων στη χώρα μας, όπου στόχος είναι ώς το 2030 το 30% των οχημάτων που θα ταξινομούνται να είναι ηλεκτροκίνητα και plug-in υβριδικά.

Τα παραπάνω επισήμανε σήμερα, από τη Θεσσαλονίκη, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, κατά την ομιλία του σε εκδήλωση για το ενεργειακό μέλλον της Ελλάδας, που διοργάνωσε η ηλεκτρονική εφημερίδα voria.gr στο Μέγαρο Μουσικής.

«Συγκροτήσαμε πρόσφατα τη Διυπουργική Επιτροπή για την «προώθηση της ηλεκτροκίνησης στην Ελλάδα των συναρμόδιων υπουργείων Μεταφορών και Υποδομών, Οικονομικών και Περιβάλλοντος και Ενέργειας και στόχος μας είναι μέσα στο πρώτο εξάμηνο του έτους να παρουσιάσουμε τις σχετικές νομοθετικές πρωτοβουλίες.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον σχεδιασμό της κυβέρνησης, το ένα τρίτο των αστικών λεωφορείων, που θα αγοραστούν τόσο για τη Θεσσαλονίκη, όσο και για την Αθήνα, στόχος είναι να είναι ηλεκτρικά» σημείωσε ο κ.Χατζηδάκης. Πρόσθεσε ότι, ενώ στην Ολλανδία, την οποία θα επισκεφτεί «γι' αυτό ακριβώς το θέμα σε μερικές ημέρες», η ηλεκτροκίνηση έχει ήδη φτάσει στο 10% (του συνόλου των στόλων των οχημάτων), «ενώ στην Ελλάδα όλο το 2018 πουλήσαμε σε όλη τη χώρα 77 ηλεκτρικά οχήματα και το 2019 τριακόσια δεκαπέντε. Καταλαβαίνετε λοιπόν ότι πρέπει να γίνουν πολλά» υπογράμμισε.