Αγορά του ξενοδοχείου “Plaza Hotel” στην Σκιάθο από την εταιρεία BriQ Properties

0
35

Η BriQ Properties ΑΕΕΑΠ ανακοίνωσε ότι προχώρησε στην αγορά του 100% των μετοχών της εταιρείας που έχει στην κατοχή της το ξενοδοχείο «Plaza» στην Καναπίτσα της Σκιάθου.

Το ξενοδοχείο «Plaza» βρίσκεται στην παραλία της Καναπίτσας και απέχει 8 χλμ από την πόλη της Σκιάθου και το διεθνές αεροδρόμιο «Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης».

Το ξενοδοχείο είναι 3 αστέρων, 79 δωματίων και συνολικής επιφάνειας 3.888 τμ. Το συγκρότημα διαθέτει 2 πισίνες, εστιατόριο, ναό, κτίριο προσωπικού και είναι κτισμένο σε οικόπεδο συνολικής επιφάνειας 7.135 τμ.

Η εταιρεία υπέγραψε την μίσθωση του ακινήτου στην Hotel Keys ΜΑΕ, θυγατρική της HotelBrain ΑΕ.

Το συμφωνηθέν τίμημα για την απόκτηση του ξενοδοχείου ανέρχεται σε 3.500.000 ευρώ.

Η εταιρεία σκοπεύει να ανακαινίσει το ξενοδοχείο στο τέλος του 2020.

Σημειώνεται ότι με την προσθήκη του Plaza Hotel, το χαρτοφυλάκιο της εταιρείας περιλαμβάνει 5 ξενοδοχεία συνολικής αξίας περίπου 20 εκατ. ευρώ και συνολικής δυναμικότητας 266 δωματίων που βρίσκονται σε τουριστικά νησιά (Πάρο, Τήνο, Κέρκυρα, Σκιάθο) καθώς και στην Αθήνα (υπό‐κατασκευή).

Η παραπάνω επένδυση χρηματοδοτήθηκε από τα κεφάλαια της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας. Μέχρι σήμερα έχει επενδυθεί συνολικό ποσό 20,3 εκατ. ευρώ από τα καθαρά κεφάλαια της αύξησης ποσού 48,4 εκατ. ευρώ (εξαιρουμένων των εξόδων της αύξησης) για την αγορά 9 ακινήτων.

H 'Αννα Αποστολίδου, διευθύνουσα σύμβουλος της BriQ Properties, δήλωσε: «Συνεχίζουμε τις επενδύσεις μας σε ξενοδοχεία σε προορισμούς με ώριμο τουριστικό προϊόν, όπως είναι η Σκιάθος, που διαθέτει διεθνές αεροδρόμιο το οποίο υποδέχεται πάνω από 200.000 τουρίστες ετησίως.

Η συγκεκριμένη επένδυση αποφέρει ικανοποιητική ετήσια απόδοση στα κεφάλαια των μετόχων μας και παρέχει τη δυνατότητα υπεραξίας στον μέλλον».