Άλμα 8% για τον Nikkei στην Ιαπωνία

0
30

Κέρδη σημείωσαν οι δείκτες στην Ασία μετά την έγκριση, από τη Γερουσία στις ΗΠΑ, του σχεδίου ανάκαμψης των 2 τρισ. δολαρίων.

Συγκεκριμένα ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei σημείωσε σημαντικά κέρδη κατά 8,4%. Ο Kospi στη Νότια Κορέα επίσης ενισχύθηκε κατά 5,89%. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng κινείται ανοδικά κατά 3%.

Στη Σανγκάη το χρηματιστήριο ενισχύεται κατά 2,17% και ο δείκτης Shenzhen Composite επίσης καταγράφει άνοδο 3,9. Στην Αυστραλία, ο S&P κατέγραψε κέρδη 5,54%.

Η ανοδική τάση στα χρηματιστήρια της Ασίας ήρθε μετά την είδηση πως επιτεύχθηκε συμφωνία μεταξύ Ρεπουμπλικανών και Δημοκρατικών για το "ιστορικό" σχέδιο, που προβλέπει δαπάνες 2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, με σκοπό να ανακάμψει η μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου, η οποία πλήττεται σκληρά από την πανδημία του κορονοϊού.

«Έπειτα από πολλές ημέρες έντονων συνομιλιών, η Γερουσία κατέληξε σε συμφωνία μεταξύ των δύο κομμάτων [σ.σ. του Ρεπουμπλικανικού και του Δημοκρατικού] για το ιστορικό σχέδιο στήριξης [της αμερικανικής οικονομίας] ενώπιον αυτής της πανδημίας. Θα εγκρίνουμε το κείμενο αργότερα σήμερα», τόνισε ο επικεφαλής της Ρεπουμπλικανής πλειοψηφίας Μίτς Μακόνελ.

Η συμφωνία θα πρέπει κατόπιν να εγκριθεί από τη Βουλή των Αντιπροσώπων, που ελέγχεται από τους Δημοκρατικούς, πριν το κείμενο σταλεί στον Λευκό Οίκο για να το υπογράψει ο Αμερικανός πρόεδρος, ο Ρεπουμπλικάνος Ντόναλντ Τραμπ.

Υπενθυμίζεται πως χτες οι δείκτης στη Wall Street σημείωσαν σημαντικά κέρδη. Συγκεκριμένα ο βιομηχανικός Dow Jones σημείωσε άλμα 11,37%, ο ευρύτερος S&P 500 κέρδισε 9,38% ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύθηκε κατά 8,12%.