Αχτσιόγλου: Θα βρούμε μπροστά μας κύμα ανέργων και εργαζομένων φτωχών

0
28

«Η χώρα περνάει μία πολύ μεγάλη υγειονομική κρίση, στην παρούσα φάση προέχει όλοι οι πολίτες να είναι ασφαλείς και υγιείς. Ο δικός μας ρόλος δεν είναι να κάνουμε μία βολική αντιπολίτευση ή να κερδοσκοπήσουμε πολιτικά. Όμως, στα εργασιακά γίνονται παρεμβάσεις στην εντελώς αντίθετη κατεύθυνση από αυτές που έχει ανάγκη η κοινωνία», τόνισε η Έφη Αχτσιόγλου στον τ/σ MEGA.

«Οι επιλογές που έχει κάνει το υπουργείο Εργασίας οδηγούν σε μαζικές απολύσεις και σε συρρίκνωση του μισθού των εργαζομένων, αν συνεχιστούν θα βρεθούμε την επόμενη μέρα με ένα κύμα ανέργων και εργαζομένων φτωχών. Αυτό θα συμπαρασύρει το σύνολο της οικονομίας και η κρίση θα είναι βαθύτερη», πρόσθεσε.

«Η τελευταία επιλογή της κυβέρνησης είναι η επιβολή ενός νέου καθεστώτος εκ περιτροπής εργασίας, όπου πρακτικά οι επιχειρήσεις, ανεξάρτητα αν είναι κερδοφόρες ή αν αντιμετωπίζουν πρόβλημα, μπορούν να βάλουν το προσωπικό τους να δουλεύει εναλλάξ μισό-μισό κάθε εβδομάδα, με 50% μείωση του μισθού για έξι μήνες, χωρίς καμία προϋπόθεση», σημείωσε.

Οι επιχειρήσεις που έχουν κλείσει ή έχουν τεράστια μείωση τζίρου δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους απέναντι στους εργαζόμενους, επισήμανε υπογραμμίζοντας ότι «αυτή τη στιγμή πρέπει το κράτος να καλύψει πλήρως τους μισθούς των εργαζομένων και να υποχρεώσει τις επιχειρήσεις να κρατήσουν τους εργαζόμενους την επόμενη μέρα με τους ίδιους μισθούς και τις ίδιες συμβάσεις εργασίας».