Αυστραλία: Δεσμεύει άλλα 80 δισ. δολ. για την προστασία των θέσεων εργασίας

Η Αυστραλία θα δαπανήσει 130 δισ. Δολάρια Αυστραλίας (64,5 δισ. στερλίνες) για να επιδοτήσει τους μισθούς σχεδόν 6 εκατ. ανθρώπων, στην τρίτη δόση του προγράμματος ενίσχυσης που σχεδιάστηκε για να περιορίσει τον αντίκτυπο από την πανδημία του κορονοϊού στην οικονομία της χώρας.

Ο πρωθυπουργός Scott Morrison δήλωσε πως οι έξι μήνες χρηματοδότησης ήταν απαραίτητες για να διασφαλιστεί ότι οι επιχειρήσεις ήταν σε θέση να διατηρήσουν το προσωπικό και ήταν ικανές να επανέλθουν ότι η κρίση είχε περάσει.

«Πρέπει να έχουμε μια οικονομία σε λειτουργία για να το κάνει αυτό. Αυτό είναι ένα κίνητρο για να κρατήσουμε τους ανθρώπους, κάνοντας πραγματική εργασία… μπορούν να τους κρατήσουν στα βιβλία, στις μισθοδοσίες», ανέφερε ο Morrison σε τηλεοπτικό μήνυμα.

Το νέο αυτό πρόγραμμα ανεβάζει το συνολικό ποσό που έχει διαθέσει η χώρα για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, μέχρι στιγμής στα 320 δισ. Δολάρια Αυστραλίας, σχεδόν στο 15% του ΑΕΠ της χώρας.

Η Αυστραλία έχει από τα χαμηλότερα ποσοστά κρουσμάτων παγκοσμίως και ανακοίνωσε πως ο αριθμός των νέων κρουσμάτων έχει μειωθεί από την προηγούμενη εβδομάδα.

Περίπου 4.200 άνθρωποι έχουν διαγνωστεί θετικοί στον ιό και οι θάνατοι ανέρχονται στους 18.