Έμποροι Αθήνας: Να αρθεί η διάκριση μεταξύ κύριας και δευτερεύουσας δραστηριότητας στο σύστημα «Εργάνη»

Να επιλυθεί άμεσα το θέμα της διάκρισης μεταξύ κύριας και δευτερεύουσας δραστηριότητας, που προκύπτει κατά την υποβολή της απαιτούμενης Υπεύθυνης Δήλωσης Επιχειρήσεων – Εργοδοτών στο σύστημα «Εργάνη», ζητάει ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών με επιστολή του στους αρμόδιους υπουργούς.

Όπως σημειώνει ο Εμπορικός Σύλλογος, μετά την πρώτη ημέρα λειτουργίας της ειδικής πλατφόρμας, ένα μεγάλο μέρος των επιχειρήσεων διαπιστώνει ότι, στην περίπτωση που οι ΚΑΔ της αναστολής λειτουργίας τους αποτελούν δευτερεύουσα δραστηριότητά τους και όχι κύρια, δεν μπορούν να υποβάλλουν την απαιτούμενη Υπεύθυνη Δήλωση Επιχειρήσεων – Εργοδοτών, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών θεωρεί ότι είναι ανακόλουθο να επιβάλλεται, ορθώς, στις επιχειρήσεις να αναστείλουν την λειτουργία τους ως ανάχωμα ενάντια στην εξάπλωση του κορωνοϊού, αλλά στη συνέχεια να αποκλείονται από τα μέτρα στήριξης.

Ως εκ τούτου, ζητάει να λυθεί το πρόβλημα που δημιουργεί η διάκριση μεταξύ κύριας και δευτερεύουσας δραστηριότητας, τουλάχιστον για τις επιχειρήσεις που τους επιβλήθηκε το υποχρεωτικό κλείσιμο των δραστηριοτήτων τους.