«Επικίνδυνες ουρές» στα ΑΤΜ-Συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα η ταλαιπωρία των πολιτών

Δεύτερη ημέρα μεγάλου συνωστισμού στα ΑΤΜ των τραπεζών, καθώς εχθές πιστώθηκε το μεγαλύτερο μέρος των συντάξεων του Απριλίου και οι περισσότεροι σπεύδουν να πάρουν τα χρήματα, που χρειάζονται. Από την άλλη πλευρά, η απόφαση των τραπεζών να περιορίσουν σημαντικά τις συναλλαγές μέσα στα καταστήματα, ωθεί χιλιάδες πολίτες στα ΑΤΜ για την εξόγληση λογαριασμών και την πληρωμή δώσεων ταμείων.

Μάλιστα, η πρόσφατη απαγόρευση συναλλαγών για ποσά μικρότερα των 400 ευρώ(1000 ευρώ για καταθέσεις) στα γκισέ αυξάνει ακόμη περισσότερο την πίεση στα καταστήματα αυτόματης ανάληψης ή κατάθεσης χρημάτων.

Έτσι, ουρές σχηματίζονται από νωρίς το πρωί έξω από τα υποκαταστήματα τραπεζών, χωρίς πολλές φορές να τηρούνται οι αποστάσεις ασφαλείας και περισσότερο χωρίς να απολυμαίνονται τα πλήκτρα των μηχανημάτων, τα οποία αγγίζουν χιλιάδες χέρια. Κι αυτό είναι κάτι που θα έπρεπε να έχουν προβλέψει οι τράπεζες ώστε πολύ συχνά μέσα στην ημέρα να ψεκάζονται τα πλήκτρα με ειδικό υγρό.

Σύμφωνα με τα απαγορευτικά μέτρα και τις συστάσεις των ειδικών για τους κινδύνους διασποράς και εξάπλωσης του κορωνοϊού, οι τράπεζες έχουν ορίσει μέγιστο αριθμό στους πελάτες που μπορούν να εισέρχονται ανά κατάστημα, κάτι το οποίο καθορίζεται από το εμβαδόν του καταστήματος.

Συνταξιούχοι βρέθηκαν από το πρωί στα υποκαταστήματα για να λάβουν τις συντάξεις του Απριλίου, αλλά και νεότεροι που θέλησαν να εξυπηρετήσουν τους γονείς τους. Η αστυνομία ανησυχεί για έκρηξη απάτης με πρόφαση την εξυπηρέτηση υπερηλίκων, που δεν μπορούν να μεταβούν στα ΑΤΜ και ζητούν από τρίτα πρόσωπα να τους εξυπηρετήσουν αποκαλύπτωντας το ΡΙΝ, με προφανείς κινδύνους.

Δημοτικοί αστυνομικοί κάνουν συστάσεις στους συγκεντρωθέντες να κρατούν τις απαραίτητες αποστάσεις έξω από τα υποκαταστήματα των τραπεζών, με τους πολίτες -όπως αναφέρουν οι αρμόδιοι- να συμμορφώνονται.