Επιτροπή Ανταγωνισμού: Τηλεργασία και αναπροσαρμογή των ωρών λειτουργίας για το κοινό

0
28

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού (ΕΑ) προσαρμόζει τη λειτουργία της, με γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας και σύμφωνα με τις οδηγίες των αρμόδιων φορέων στον τομέα αυτό.

Στο πλαίσιο αυτό, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η επιτροπή ενημερώνει το κοινό, ότι λόγω της ανάγκης περιορισμού της μετάδοσης του κορωνοϊού COVID-19, με απόφασή της η οποία πρόκειται να δημοσιευτεί στο ΦΕΚ, ορίζει ότι για την περίοδο από την Πέμπτη, 19 Μαρτίου 2020 έως και την  Πέμπτη, 30 Απριλίου 2020, οι ώρες υποδοχής του κοινού στην υπηρεσία θα είναι 10:00 με 14:00 κατά τις εργάσιμες ημέρες. Για την περίοδο αυτή και μέχρι την έκδοση νεότερης ανακοίνωσης, οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να χρησιμοποιούν την ηλεκτρονική διεύθυνση αλληλογραφίας protokolo@epant.gr για κατάθεση εγγράφων.

Η ολομέλεια της επιτροπής θα διεξάγει τις προγραμματισμένες συνεδριάσεις και διασκέψεις μέσω πλατφόρμας τηλεδιάσκεψης, κατόπιν πιστοποίησης των χρηστών και, στις περιπτώσεις που αυτό δεν είναι εφικτό, θα εξετάζει κατά περίπτωση την αναγκαιότητα διεξαγωγής ακροαματικής διαδικασίας ενώπιόν της.

Η επιτροπή, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, θα συνεχίσει με αίσθημα ευθύνης να ασκεί τις ελεγκτικές αρμοδιότητές της, διενεργώντας μέτρα έρευνας, όπου και όταν αυτό παρίσταται αναγκαίο για τη διαφύλαξη του δημοσίου συμφέροντος και του υγιούς ανταγωνισμού.

Δεδομένης της ανάγκης της συνέχισης της λειτουργίας της υπηρεσίας για τη διασφάλιση των δημόσιων σκοπών που αυτή επιτελεί και υπηρετεί, η Ε.Α. επιδοκιμάζει τη χρήση του συστήματος της εξ αποστάσεως εργασίας από τους υπαλλήλους της, ιδίως κατά την περίοδο που ισχύουν έκτακτα μέτρα και περιορισμοί ενόψει της εξάπλωσης του κορωνοϊού. H Ε.Α. έχει ήδη, από την προηγούμενη εβδομάδα, θέσει σε εφαρμογή σύστημα εξ αποστάσεως εργασίας, το οποίο λειτουργεί αυτή τη στιγμή πιλοτικά και προγραμματίζεται να τεθεί σε πλήρη λειτουργία την επόμενη Πέμπτη 19 Μαρτίου 2020. Με τον τρόπο αυτό, όπως σημειώνεται, διασφαλίζεται ότι η υπηρεσία θα συνεχίσει να επιτελεί απρόσκοπτα το έργο της, ακόμα και σε περίπτωση που κριθεί αναγκαία η λειτουργία της μόνον με προσωπικό ασφαλείας.