Φημολογία περί επικείμενων παραιτήσεων στελεχών της διαψεύδει η ΕΛΛΑΚΤΩΡ

0
29

Τη φημολογία περί επικείμενων παραιτήσεων στελεχών της διαψεύδει, μεταξύ άλλων, η ΕΛΛΑΚΤΩΡ με σημερινή της ανακοίνωση. Συγκεκριμένα, επισημαίνει ότι ως προς τις φήμες για επικείμενες παραιτήσεις του πρόεδρου του ΔΣ του Ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ, Γιώργου Προβόπουλου και του διευθύνοντος συμβούλου της θυγατρικής εταιρείας ΑΚΤΩΡ, Αλέξανδρου Εξάρχου, η εταιρεία έλαβε τις παρακάτω δηλώσεις.

   Σε δήλωσή του ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ, Γιώργος Προβόπουλος επισημαίνει: «Ουδέποτε εξέφρασα οποιαδήποτε πρόθεση ή απόφαση αποχώρησης από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΛΑΚΤΩΡ.

Τιμώ την εντολή που μου δόθηκε από τη γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας και παραμένω στη θέση του προέδρου του ΔΣ, ενεργώντας με γνώμονα την προάσπιση των συμφερόντων του συνόλου των μετόχων της ΕΛΛΑΚΤΩΡ».

   Ο διευθύνων σύμβουλος της ΑΚΤΩΡ, Αλέξανδρος Εξάρχου δήλωσε:

«Η απόφασή μου να αποδεχτώ τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της ΑΚΤΩΡ, λήφθηκε όντας απόλυτα συνειδητοποιημένος για τις απαιτήσεις του έργου που αναλάμβανα. Η μόνη παράμετρος που αγνοούσα τότε ήταν η αφοσίωση των ανθρώπων της ΑΚΤΩΡ στην εταιρεία που 18 μήνες τώρα παραμένει ακλόνητη. Αυτή την εμπιστοσύνη διοίκησης και εργαζομένων θα συνεχίσω να υπηρετώ κι εγώ».

   Ως προς τις φήμες για «διάρρηξη του σχήματος PEMANOARO LIMITED, που ελέγχεται από κοινού από τον Αναστάσιο Π. Καλλιτσάντση και τον Δημήτριο Π. Καλλιτσάντση, και που κατέχει το 25,58% του μετοχικού κεφαλαίου της ΕΛΛΑΚΤΩΡ, καθώς και τους αναληθείς ισχυρισμούς περί απώλειας της εμπιστοσύνης προς την PEMANOARO LIMITED εκ μέρους της χρηματοδότριάς της και δήθεν αξιώσεων για λήψη πρόσθετων εγγυήσεων», η εταιρεία έλαβε την ακόλουθη κοινή δήλωση των κ.κ. Αναστασίου και Δημητρίου Καλλιτσάντση:

«Από την πρώτη στιγμή που παρουσιάσαμε την πρότασή μας στους μετόχους της ΕΛΛΑΚΤΩΡ και ζητήσαμε τη ψήφο εμπιστοσύνης της Γενικής Συνέλευσης προς ένα νέο Διοικητικό Συμβούλιο, κάναμε λόγο για ένα μεγάλο σε μέγεθος και πολύπλοκο σε υλοποίηση έργο που θα απαιτήσει και ανάλογο χρόνο.

Την αντίληψη αυτή συμμερίζεται και η χρηματοδότρια της PEMANOARO LIMITED που στήριξε εξαρχής το εγχείρημα λαμβάνοντας υπόψη όλα τα δεδομένα που παρουσιάσαμε, και η οποία επιβεβαίωσε και σήμερα την αμέριστη υποστήριξή της στις προσπάθειές μας, διαψεύδοντας ταυτόχρονα κατηγορηματικά κι όλες τις φήμες που διακινούνται περί δήθεν απόσυρσης της εμπιστοσύνης της προς τα πρόσωπα μας. Συνεπώς, παραμένουμε αποφασισμένοι και απόλυτα προσηλωμένοι στο έργο και στις δεσμεύσεις που αναλάβαμε».

   Ως προς τις φήμες περί «δήθεν μαζικών απολύσεων», η εταιρεία τονίζει στην ίδια ανακοίνωση ότι «τον Φεβρουάριο του 2020 αποχώρησαν από τον Όμιλο ΕΛΛΑΚΤΩΡ συνολικά 15 εργαζόμενοι, εκ των οποίων 2 στο πλαίσιο συνταξιοδότησης».