Φον ντερ Λάιεν: Ανοιχτή στα κορωνο-ομόλογα η Ε.Ε. για τον περιορισμό των οικονομικών επιπτώσεων από τον κορωνοϊό

0
25

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξετάζει όλα τα εργαλεία που διαθέτει, περιλαμβανομένης της χαλάρωσης των δημοσιονομικών κανόνων για το χρέος για τις χώρες-μέλη αλλά και την έκδοση ευρωομολόγων προκειμένου να μειωθούν οι οικονομικές επιπτώσεις της επιδημίας του κορωνοϊού, δήλωσε σήμερα η πρόεδρός της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Μιλώντας στον γερμανικό ραδιοσταθμό Deutschlandfunk η φον ντερ Λάιεν επεσήμανε ότι η Ε.Ε. θα κάνει τα πάντα για να στηρίξει την οικονομία των κρατών-μελών «χωρίς ίσως και αλλά».

Όταν ρωτήθηκε για την έκτακτη έκδοση ομολόγων για την ευρωζώνη, τα οποία κάποιοι έχουν χαρακτηρίσει κορωνο-ομόλογα, η πρόεδρος της Κομισιόν δήλωσε: «Εξετάζουμε τα πάντα, ό,τι μπορεί να βοηθήσει σε αυτή την κρίση θα χρησιμοποιηθεί».

Σε ό,τι αφορά τις διαπραγματεύσεις μεταξύ Ε.Ε. και Βρετανία για την επίτευξη εμπορικής συμφωνίας, η φον ντερ Λάιεν σημείωσε ότι συνεχίζονται παρά το γεγονός ότι ο Ευρωπαίος διαπραγματευτής Μισέλ Μπαρνιέ έχει προσβληθεί από τον covid-19, ενώ τόνισε ότι οι Βρυξέλλες είναι ανοιχτές σε παράταση της διορίας, εφόσον αυτό ζητηθεί από το Λονδίνο.