Γεωργιάδης: Δεν θα αφήσουμε να καταστραφεί καμία επιχείρηση από τις επιπτώσεις κορωνοϊού

0
23

«Δεν θα αφήσουμε να καταστραφεί καμία επιχείρηση από τις επιπτώσεις κορωνοϊού» υπογράμμισε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων 'Αδωνις Γεωργιάδης στο πλαίσιο συνέντευξη τύπου για το Ελληνογερμανικό Οικονομικό Forum "Vision & Investment Opportunities", το οποίο θα διεξαχθεί στις 9 Μαρτίου, στο Βερολίνο και επανέλαβε ότι αυτό που χρειάζεται είναι ψυχραιμία και ηρεμία.

Σε ερώτηση για την ομαλή λειτουργία της αγοράς και αν έχουν παρατηρηθεί φαινόμενα αισχροκέρδειας, ο υπουργός σημείωσε ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες παρακολουθούν συνεχώς τις αντιδράσεις της αγοράς και σημείωσε ότι, αν χρειαστεί, υπάρχουν τα εργαλεία αντίδρασης. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η αγορά λειτουργεί με τους κανόνες της προσφοράς και της ζήτησης.

Συμπληρωματικά σημείωσε σχετικά με τις μειώσεις που υπήρξαν την περασμένη εβδομάδα στις διεθνείς τιμές πετρελαίου ότι, γενικά, οι μειώσεις δεν περνούν αυτόματα στις λιανικές τιμές. Όπως είπε ο υπουργός, οι υπηρεσίες παρακολουθούν αυτή την εξέλιξη και εκτιμούν ότι στο τέλος της εβδομάδας ενδεχομένως θα υπάρξει μείωση της λιανικής τιμής υγρών καυσίμων.

Επίσης ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ότι δεν θα επηρεαστούν επενδυτικά σχέδια λόγω του κορωνοϊού αντίθετα, συμπλήρωσε, «μπορεί να δημιουργούνται και ευκαιρίες».

Σε ό,τι αφορά στη σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί σήμερα μεταξύ στελεχών των υπουργείων Ανάπτυξης και Επενδύσεων για να εκτιμηθούν οι πρώτες συνέπειες στην αγορά από τον κορωνοϊό ο κ. Γεωργιάδης διευκρίνισε ότι σήμερα δεν θα ανακοινωθούν μέτρα. Όπως είπε, η Ελλάδα έχει ανταπεξέλθει με επιτυχία, μέχρι τώρα, σε ό,τι αφορά στον κορωνοϊό «και πιο πολύ ασχολούμαστε να είμαστε έτοιμοι για τη συνέχεια και για το πως θα δράσουμε στο μέλλον διότι, αν συνεχιστεί, θα υπάρξουν και πανευρωπαϊκές απαντήσεις».