«Η κυβέρνηση να προχωρήσει τώρα σε μια γενναία ένεση ρευστότητας της οικονομίας»

«Το τελευταίο που χρειάζονται οι εργαζόμενοι και οι επιχειρήσεις είναι να εισέλθουμε σε μια λογική φαύλου κύκλου εκτίναξης της ανεργίας, λουκέτων και ύφεσης της ελληνικής οικονομίας», διεμήνυσε ο βουλευτής Μεσσηνίας και εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, στην εκπομπή «Παρεμβάσεις» στον τηλεοπτικό σταθμό Blue Sky το βράδυ της Τρίτης. Κάλεσε την κυβέρνηση Μητσοτάκη να προχωρήσει σε μια «γενναία ένεση ρευστότητας τώρα, που η κρίση δεν έχει βαθύνει, διαφορετικά θα οδηγηθούμε σε αδιέξοδες καταστάσεις», σημειώνοντας ότι «θα ήταν καταστροφικό για την ελληνική οικονομία να ληφθούν μέτρα εκ των υστέρων».

«Τα μέτρα που έχει ανακοινώσει ως τώρα η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι αποσπασματικά. Ενώ αντί για οριζόντια στήριξη της οικονομίας βλέπουμε επικίνδυνα μέτρα που διαλύουν την εργασία», τόνισε, αναφερόμενος στην ΠΝΠ που προβλέπει την εκ περιτροπής εργασία των εργαζομένων με επακόλουθη μείωση του εισοδήματός τους στο μισό. «Τα μέτρα πρέπει να φτάσουν το 10% του ΑΕΠ μας. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες για την κυβέρνηση. Διαθέτουμε την ένεση ρευστότητας από την ΕΚΤ, την άρση των δημοσιονομικών περιορισμών, και το μαξιλάρι ασφαλείας των 35 δισ. ευρώ, που ήταν μια πράξη εθνικής ευθύνης από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Αν αυτό δεν υπήρχε ή αν είχαμε πάει σε πιστοληπτική γραμμή στήριξης, όπως υποστήριζαν τότε οι νυν κυβερνώντες, η ελληνική οικονομία θα ήταν σήμερα χρεοκοπημένη», επισήμανε ο Αλ. Χαρίτσης.

Επανέλαβε εκ νέου ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει προτείνει «την πλήρη κάλυψη του μισθολογικού και ασφαλιστικού κόστους όλων των εργαζομένων, την ένταξη όλων στο πρόγραμμα ενίσχυσης που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, το πάγωμα των δόσεων για τους συνεπείς δανειολήπτες, την προστασία της πρώτης κατοικίας, τη στήριξη των ελευθέρων επαγγελματιών, και αναμφίβολα τη στήριξη των ανέργων και των χαμηλοσυνταξιούχων».