Ήπια ανοδικά άνοιξε η Wall Street μετά την χθεσινή “Μαύρη Δευτέρα”

Ανοδικά κινούνται την Τρίτη οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες της Wall Street,  σε μια προσπάθεια κάλυψης μικρού μέρους των ευρύτατων απωλειών της προηγούμενης συνεδρίασης, της χειρότερης εδώ και 40 χρόνια, εν μέσω συγκρατημένης αισιοδοξίας για τα μέτρα δημοσιονομικής στήριξης της οικονομίας, αλλά και προόδου στην ιατροφαρμακευτική αντιμετώπιση του κορονοϊού.

Ο βιομηχανικός Dow Jones κερδίζει 366,03 μονάδων ή 1,81%, με τον ευρύτερο S&P 500 να σημειώνει άνοδο 48,64 μονάδων ή 2,04% και τον τεχνολογικό Nasdaq να σημειώνει κέρδη 139,07 μονάδων ή 2,03%.

Τη Δευτέρα, ο Dow Jones και ο S&P 500 είδαν τη χειρότερη ημέρα τους από το μίνι κραχ της "Μαύρης Δευτέρας" του 1987, με πτώση 12,9% και 12% αντίστοιχα, ενώ για τον βιομηχανικό Dow ήταν η τρίτη χειρότερη ημέρα στην ιστορία του.

Ο δε τεχνολογικός Nasdaq σημείωσε τη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση στην ιστορία του,  υποχωρώντας κατά 12,3%.

Η πτώση της Wall Street ήταν καταγιστική, παρά την περικοπή – εκτάκτως – από πλευράς Federal Reserve του βασικού επιτοκίου της στο 0% (εύρος 0% – 0,25%) και την ανακοίνωση προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης 750 δισ. δολαρίων.

Αιτία, σε μεγάλο βαθμό, ήταν η αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στις ΗΠΑ και οι φόβοι για τις επιπτώσεις που θα έχει αυτό στην οικονομική και κοινωνική ζωή της χώρας με τη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο.