Μεγαλύτερη οικονομική στήριξη ζητούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις

0
30

Την καθολική, όπως τονίζεται, απαίτηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων για την ουσιαστική οικονομική τους στήριξη, προκειμένου να διατηρήσουν τις υπάρχουσες θέσεις εργασίας και να συνεχίσουν τη λειτουργία τους μετά τη λήξη του συναγερμού για τον κορονοϊό, μεταφέρει η διοίκηση του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ), σε επιστολή της προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Είναι βέβαιο, σε κάθε περίπτωση, ότι θα απαιτηθούν περισσότερες παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών του κορωνοϊού καθώς και για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας. Παράλληλα, θα χρειαστούν κινήσεις και από την πλευρά των τραπεζών, ώστε να στηριχτούν οι επιχειρήσεις, οι οποίες αντιμετωπίζουν προβλήματα ταμειακών ροών, εξαιτίας των μέτρων περιορισμού της μετάδοσης του ιού.

Η αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών του Covid-19 είναι μια ζωτικής σημασίας πρόκληση για την Ελλάδα. Είναι, όμως, και ένα ακόμη ζήτημα, στο οποίο απαιτείται αλληλεγγύη, αποφασιστικότητα και αποτελεσματικότητα σε πανευρωπαϊκό επίπεδο», καταλήγει η επιστολή του ΒΕΘ, η οποία κοινοποιείται και στους υπουργούς Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη και Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα.