Να συμπεριληφθούν οι συνεταιρισμοί και οι εργαζόμενοι τους στα κυβερνητικά μέτρα στήριξης

0
19

Την ένταξη των συνεταιριστικών σχημάτων και των εργαζομένων τους στα μέτρα στήριξης της κυβέρνησης, εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού ζητά από τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα ο Σύνδεσμος Αγροτικών Συνεταιριστικών Οργανώσεων και Επιχειρήσεων Ελλάδος(ΣΑΣΟΕΕ).

Όπως αναφέρει στην επιστολή του ο Σύνδεσμος: «θα θέλαμε να δώσετε την δυνατότητα κατ΄ εξαίρεση στα Συνεταιριστικά σχήματα που έχουν συγκεκριμένους ΚΑΔ παροχής υπηρεσιών και πλήττονται, παρότι δεν είναι κύριος, να ενταχθούν στα μέτρα στήριξης για επιχειρήσεις και εργαζομένους».

Επίσης, με επιστολή του και προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκη Βορίδη ο ΣΑΣΟΕΕ ζητά μέτρα στήριξης και ειδική χρηματοδότηση για τους συνεταιρισμούς.

«Ζητούμε να περιληφθούν και οι συνεταιριστικές οργανώσεις και επιχειρήσεις στους ΚΑΔ που εντάσσονται στα μέτρα στήριξης που έχει πάρει η κυβέρνηση, να υπάρξει ειδική χρηματοδοτική στήριξη προς τους αγρότες και τις συνεταιριστικές οργανώσεις από το τραπεζικό σύστημα και να ανασταλεί η καταβολή των υποχρεώσεων σε Δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία», αναφέρει σχετικά.