Νέο σύστημα μέτρησης της κατανάλωσης ρεύματος από τον ΔΕΔΔΗΕ

0
30

Νέα μέθοδο μέτρησης της κατανάλωσης ρεύματος με αξιοποίηση ψηφιακών μέσων θέτει σε εφαρμογή ο ΔΕΔΔΗΕ με στόχο να υλοποιηθεί σταδιακά σε όλη τη χώρα έως το τέλος του έτους προκειμένου -εκτός από την καταμέτρηση- να επιταχυνθούν και οι διαδικασίες αποκοπών/επανασυνδέσεων.

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, οι εργαζόμενοι στην καταμέτρηση θα εφοδιαστούν με κινητές συσκευές (tablets) στις οποίες, σε ειδική εφαρμογή, θα καταχωρίζουν την ένδειξη κατανάλωσης του μετρητή ηλεκτρικής ενέργειας η οποία θα καταχωρίζεται αυτόματα στα συστήματα του ΔΕΔΔΗΕ.

«Ο νέος σύγχρονος τρόπος καταμέτρησης, διαχείρισης αποκοπών και επαναφορών, βελτιώνει άμεσα το χρόνο υλοποίησης των αιτημάτων και το σύνολο των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες αλλά και τους προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας.

Η νέα λύση περιλαμβάνει μέτρηση με σύγχρονες mobile συσκευές, ενσωματώνοντας όλα τα πλεονεκτήματα που παρέχει η νέα τεχνολογία (πιστοποιημένη επίσκεψη, λήψη συντεταγμένων, φωτογραφιών κ.λπ.), αυτοματοποιώντας όλη τη διαδικασία», αναφέρει ο Διαχειριστής σε σχετική ανακοίνωση.

Το σύστημα ψηφιοποίησης των εργασιών καταμέτρησης παρουσίασαν σήμερα ο διευθύνων σύμβουλος Αναστάσιος Μάνος και ο γενικός διευθυντής Ανάπτυξης και Διαχείρισης Δικτύου Ηρακλής Μενεγάτος, στον πρόεδρο της ΡΑΕ Νίκο Μπουλαξή, δύο μέλη της ολομέλειας (Σ. Αναγνωστόπουλο και Θ. Ζερβό) και σε στελέχη της Αρχής, στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας.

Ο ΔΕΔΔΗΕ κάνει λόγο για έργο-σταθμό για τον εκσυγχρονισμό και την ψηφιοποίησή του, καθώς αναβαθμίζονται ριζικά οι εργασίες καταμέτρησης ενώ επισημαίνει ακόμη ότι η σταδιακή εφαρμογή του νέου σύγχρονου τρόπου καταμέτρησης, θα εξαλείψει τα όποια προβλήματα μπορεί να προκύπτουν από καθυστερήσεις στη λήψη των ενδείξεων του μετρητή.

Tη νέα λύση θα παρουσιάσει άμεσα η διοίκηση του ΔΕΔΔΗΕ και στους προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας, ενώ μέχρι τον Σεπτέμβριο θα εφαρμοστεί στο 80% των περιοχών και μέχρι τα τέλη του έτους πανελλαδικά.