Παπαθανάσης: Στο στόχαστρο οι λαϊκές αγορές, λόγω συνωστισμού

0
27

«Παρακολουθούμε πολύ στενά την λειτουργία της αγοράς. Σούπερ μάρκετ και λαϊκές αγορές διαπιστώνουμε ότι λειτουργούν ομαλά, αλλά αν χρειαστεί, θα σταματήσουμε και τη λειτουργία των λαϊκών αγορών».

Αυτό δήλωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης μιλώντας στην ΕΡΤ.

Ο υφυπουργός εξήγησε ότι οι λαϊκές εξακολουθούν να λειτουργούν για να μην δημιουργηθεί μεγαλύτερος συνωστισμός στην αγορά, αλλά είναι ανοικτό το ενδεχόμενο να κλείσουν στην περίπτωση που παρατηρηθούν φαινόμενα συνωστισμού.

Όπως πρόσθεσε, με τα νέα μέτρα, Δευτέρα και Τρίτη λειτούργησαν ομαλά. Υπενθυμίζεται ότι την Δευτέρα 23 Μαρτίου εφαρμόζονται τα νέα μέτρα στη λειτουργία των λαϊκών αγορών, όπου η απόσταση μεταξύ των πάγκων είναι 5 μέτρα ενώ μειώθηκαν κατά 50% ανά κλάδο οι παραγωγοί. Επίσης έως τις ‪25 Απριλίου‬ ανεστάλη προσωρινά η δραστηριότητα στις λαϊκές αγορές όσων κλάδων απαιτείται η μετακίνηση από Περιφέρεια σε Περιφέρεια σε όλη την Επικράτεια.

Αναφορικά με την κατάσταση που επικρατεί στην αγορά ο υφυπουργός σημείωσε πως υπάρχει επάρκεια προϊόντων. Ειδικότερα για τα αντισηπτικά είπε ότι υπάρχουν ελλείψεις αλλά από την ερχόμενη εβδομάδα η κατάσταση θα ομαλοποιηθεί πλήρως.

«Η παραγωγική επάρκεια της χώρας είναι 550.000 τεμάχια και η ζήτηση έφθασε τα 1,5 εκατ. τεμάχια», ανέφερε ο κ. Παπαθανάσης σημειώνοντας ότι την παραγωγή αντισηπτικών ξεκινούν και άλλες βιομηχανίες που μέχρι σήμερα δεν παρήγαγαν τέτοια προϊόντα ενώ όπως είπε και η επάρκεια σε μάσκες θα αποκατασταθεί πλήρως καθώς έχει ξεκινήσει η παραγωγή στην Κίνα και γίνονται εξαγωγές.

Σε ότι αφορά  το ωράριο λειτουργίας των σούπερ μάρκετ, αυτά θα παραμείνουν κλειστά την Κυριακή 29 Μαρτίου ενώ από αύριο Πέμπτη 26 Μαρτίου‬ έως και ‪το Σάββατο 25 Απριλίου‬, θα λειτουργούν από τη Δευτέρα έως και την Παρασκευή από τις ‪7:00‬ έως τις ‪21:00‬ και το Σάββατο από τις ‪7:00‬ έως τις ‪20:00‬.

Ωστόσο δεν αποκλείεται το ωράριο αυτό να μεταβληθεί αν απαιτηθεί, είπε ο υφυπουργός σημειώνοντας ότι το ωράριο θα εκδίδεται σε εβδομαδιαία βάση στο πλαίσιο παρακολούθησης της ομαλής λειτουργίας της αγοράς.