Περιορισμό της λειτουργίας των πρατηρίων ζητά η Ομοσπονδία Πρατηριούχων

0
25

Τον περιορισμό της λειτουργίας των πρατηρίων σε τρεις ημέρες την εβδομάδα δεδομένου ότι η ζήτηση καυσίμων έχει μειωθεί σε ποσοστό άνω του 60% καθώς και την ένταξη του κλάδου στα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων ζητά με νέα παρέμβαση της, σήμερα, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ).

«Τα πρατήρια καταγράφουν αποδεδειγμένα με βάση το σύστημα εισροών εκροών πτώση τζίρου άνω του 60% και εάν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα προστασίας, θα αδυνατούν πλέον οικονομικά να συνεχίσουν τη λειτουργία τους», αναφέρει η Ομοσπονδία. Εκπρόσωποι του κλάδου ανέφεραν ότι ειδικά μετά την απαγόρευση κυκλοφορίας, η διατήρηση του διευρυμένου ωραρίου 7 ημέρες την εβδομάδα δεν έχει νόημα.

Τα αιτήματα της ΠΟΠΕΚ είναι:

– Ένταξη των πρατηρίων στα έκτακτα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων και των εργαζομένων τους, δηλ. αποζημίωση (μισθός) των εργαζομένων, επίδομα ενοικίου των πρατηρίων, αναστολή καταβολής ασφαλιστικών εισφορών κλπ,

– λειτουργία των πρατηρίων παροχής καυσίμων και ενέργειας, μόνο για τρεις ημέρες την εβδομάδα, με περιορισμένο ημερήσιο ωράριο και

– αναστολή λειτουργίας των πλυντηρίων αυτοκινήτων για την προστασία των εργαζομένων στα πρατήρια από τη διάδοση του κορωνοϊού.