Βουλγαρία: Επιδείνωση του επιχειρηματικού κλίματος τον Φεβρουάριο

0
33

Μείωση κατά 0,8% σε σύγκριση με τον Ιανουάριο του 2020 κατέγραψε τον Φεβρουάριο ο συνολικός δείκτης επιχειρηματικού κλίματος στη Βουλγαρία. Η εξέλιξη αυτή, σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Στατιστικής (NSI) οφείλεται, κατά κύριο λόγο, στην επιδείνωση του επιχειρηματικού κλίματος στους τομείς του λιανικού εμπορίου και των υπηρεσιών.

Ο σύνθετος δείκτης «επιχειρηματικό κλίμα στη βιομηχανία» διατηρήθηκε στο επίπεδο του Ιανουαρίου, καθώς τα στελέχη του κλάδου εκτιμούν ως ελαφρά μειωμένη την παραγωγική δραστηριότητα.

Μείωση 0,6% κατέγραψε ο σύνθετος δείκτης «επιχειρηματικό κλίμα στο λιανικό εμπόριο», γεγονός που οφείλεται στις βελτιωμένες προσδοκίες των διευθυντικών στελεχών για την κατάσταση των επιχειρήσεων το επόμενο εξάμηνο.

Ο σύνθετος δείκτης «επιχειρηματικό κλίμα στον τομέα των υπηρεσιών» μειώθηκε κατά 3,6 ποσοστιαίες μονάδες εξαιτίας των μη ευνοϊκών εκτιμήσεων των διευθυντικών στελεχών σχετικά με την κατάσταση των επιχειρήσεων τους επόμενους μήνες.

Στον αντίποδα, τον Φεβρουάριο του 2020, ο σύνθετος δείκτης «επιχειρηματικό κλίμα στον τομέα των κατασκευών» αυξήθηκε κατά 0,5% ως αποτέλεσμα των βελτιωμένων προσδοκιών των κατασκευαστικών επιχειρήσεων για την κατάσταση στον κλάδο τους επόμενους έξι μήνες.