Αυτοκίνητο: Πρωτοφανής πτώση πωλήσεων σε Ην. Βασίλειο, Γαλλία και Ιταλία

Οι πωλήσεις των καινούργιων αυτοκινήτων στο Ηνωμένο Βασίλειο, τον Μάρτιο κατέγραψαν μια πρωτοφανή πτώση λόγω του κορονοϊού. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, ο όγκος των πωλήσεων μειώθηκε κατά 44%, σε σχέση με τον περσινό Μάρτιο.

Όπως αναφέρει το Automotive News Europe, αυτή η εξέλιξη οφείλεται στα έκτακτα μέτρα που πάρθηκαν στο Ηνωμένο Βασίλειο, για να περιορισθεί η μετάδοση του θανατηφόρου ιού. Όπως συμβαίνει στις περισσότερες χώρες που επλήγησαν από την πανδημία, οι πολίτες παραμένουν στο σπίτι, για να μειώσουν τη μετάδοσή του.

Οι πωλήσεις των καινούργιων αυτοκινήτων τον τρίτο μήνα της χρονιάς ανήλθαν στις 254.684 μονάδες. Η επίδοση του περασμένου Μαρτίου ήταν τόσο χαμηλή που συγκρίνεται μόνο με την αντίστοιχη επίδοση στις πωλήσεις που σημειώθηκε τον Μάρτιο του 1999.

Μεγάλη είναι η πτώση τον περασμένο μήνα και σε άλλες μεγάλες αγορές της Ευρώπης. Οι πωλήσεις στη Γερμανία, τη μεγαλύτερη σε όγκο αγορά της Ευρώπης, υποχώρησαν κατά 38%, ενώ στη Γαλλία οι πωλήσεις έπεσαν κατά 72%, καθώς οι αντιπροσωπείες έκλεισαν τις πόρτες τους με εντολή της κυβέρνησης στα μέσα του μήνα.

Στην Ιταλία, η ευρωπαϊκή χώρα που έχει πληγεί περισσότερο από την επιδημία του κορονοϊού, οι πωλήσεις μειώθηκαν κατά 85%, καθώς η αγορά σταμάτησε για να αντιμετωπιστεί η πανδημία.

Η ζήτηση στην Ισπανία, η οποία επίσης χτυπήθηκε σκληρά από την πανδημία, υποχώρησε κατά 69%, λόγω των μέτρων της ισπανικής κυβέρνησης.