Εγκριθηκε δεύτερο σχέδιο διάσωσης 550 εκατ. ευρώ της γερμανικής Condor

0
17

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε εγγυήσεις δανείων ύψους 550 εκατομμυρίων ευρώ της γερμανικής κυβέρνησης υπέρ της αεροπορικής εταιρίας τσάρτερ Condor, δεχόμενη ότι η ενέργεια συνάδει με τους τροποποιημένους κανόνες της ΕΕ περί κρατικής ενίσχυσης.

Το μέτρο αυτό της γερμανικής κυβέρνησης αποσκοπεί στη μερική αποζημίωση των απωλειών που είχε η αεροπορική εταιρία εξαιτίας του κορονοϊού.

«Συνεργαζόμαστε με τα κράτη μέλη για να βρούμε λειτουργικές λύσεις υποστήριξης των εταιριών σ’ αυτούς τους δύσκολους καιρούς, σε αρμονία με τους ευρωπαϊκούς κανόνες», δήλωσε η Εκτελεστική Αντιπρόεδρος, υπεύθυνη για την πολιτική ανταγωνισμού Μαργκρέιτε Βέστεϊγερ.

Η στήριξη θα πάρει τη μορφή κρατικών εγγυήσεων για δάνεια ύψους 550 εκατ. ευρώ τα οποία θα δοθούν μέσω της γερμανικής αναπτυξιακής τράπεζας KfW .

Οι ακριβείς απώλειες της Condor θα υπολογιστούν μετά την κρίση του κορονοϊού, με βάση τα αποτελέσματα χρήσης για το 2020.

Σημειώνεται ότι η Condor είναι γερμανική αεροπορική τσάρτερ που εξυπηρετεί 126 προορισμούς με επίκεντρο τα ταξίδια αναψυχής.

Λόγω της εισόδου σε διαδικασία εκκαθάρισης της μητρικής εταιρίας Thomas Cook Group το 2019, η Condor παρουσίασε ελλείμματα ρευστότητας και έπρεπε να διαγράψει σημαντικές απαιτήσεις έναντι άλλων εταιριών του ομίλου.

Υπενθυμίζεται ότι στις 14 Αυγούστου του 2019 η Επιτροπή ενέκρινε γερμανικό σχέδιο διάσωσης 380 εκατ. ευρώ για τη διάσωση της Condor.