Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Άνοδο καταγράφουν οι μετοχές στο ξεκίνημα των συναλλαγών

0
12

Άνοδο σημείωσαν οι ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές μετοχές σήμερα στο ξεκίνημα των συναλλαγών καθώς η Ιταλία να αναμένεται να χαλαρώσει τους περιορισμούς που επιβλήθηκαν λόγω της πανδημίας, ενώ οι επενδυτές παραμένουν επιφυλακτικοί σε ό,τι αφορά μια γρήγορη ανάκαμψη αφού και ολοένα και περισσότερες εταιρίες εκφράζουν ανησυχία στις προβλέψεις για τις οικονομικές τους επιδόσεις.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε άνοδο 0,8% στις 10:02 ώρα Ελλάδας, αφού σημείωσε βουτιά άνω του 3% χθες ύστερα από το ιστορικό κραχ στις τιμές πετρελαίου.

Οι μετοχές στην Ιταλία ενισχύθηκαν κατά 0,9% καθώς ο πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε δήλωσε ότι η χώρα –από τις πλέον πληγείσες από τον κορωνοϊό στην Ευρώπη— θα μπορεί να αρχίσει να χαλαρώνει τις αυστηρές εντολές για παραμονή στο σπίτι από τις 4 Μαΐου.

Ο δείκτης αναφοράς STOXX 600, αν και αυτό τον μήνα έχει ανακάμψει από τα χαμηλά επίπεδα του Μαρτίου, παραμένει σε επίπεδα κατά 24% χαμηλότερα από τα υψηλά επίπεδα ρεκόρ του Φεβρουαρίου και οι αναλυτές αναμένουν ότι η εικόνα ‘ύφεσης’ στις επιχειρήσεις θα επιδεινωθεί το 2020 καθώς η παράλυση της οικονομικής δραστηριότητας γίνεται αισθητή στα κέρδη των εταιριών.

Η μετοχή της Kering, στην οποία ανήκει η Gucci, σημείωσε βουτιά 6,3% μία ημέρα αφού ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις της δέχθηκαν σοβαρό πλήγμα από νωρίς στην κρίση του κορωνοϊού, καθώς ο όμιλος βασίζεται πολύ στους Κινέζους πελάτες του και είναι πρώιμο να προβλέψει πόσο γρήγορα θα ανακάμψουν οι πωλήσεις στην κινεζική αγορά.