Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Άνοδο καταγράφουν οι μετοχές στο ξεκίνημα των συναλλαγών

0
16

Άνοδο σημείωσαν οι ευρωπαϊκές μετοχές σήμερα στο ξεκίνημα των συναλλαγών, καθώς οι μετοχές αεροπορικών εταιριών ενισχύθηκαν εν μέσω ελπίδων για κρατική στήριξη, ενώ μια σειρά από ενθαρρυντικά οικονομικά αποτελέσματα ήρθαν να προστεθούν στις αισιόδοξες ενδείξεις ότι πολλές χώρες σύντομα θα χαλαρώσουν τα μέτρα περιορισμού.

Η μετοχή της Lufthansa ενισχύθηκε κατά 7,2%, καθώς το Βερολίνο αναμένεται να λάβει αποφάσεις για κρατική βοήθεια προς την αεροπορική εταιρία, ενώ η μετοχή της Air France KLM σημείωσε άνοδο 5,2% αφού η κυβέρνηση είπε ότι θα προσφέρει κρατική βοήθεια ύψους 7 δισεκ. ευρώ.

Στο θετικό κλίμα συνέβαλαν και τα τριμηνιαία αποτελέσματα εταιριών. Η μετοχή της Deutsche Bank σημείωσε άλμα 7,7% καθώς τα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις της αγοράς.

Στις 10:20 ώρα Ελλάδας, ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 ενισχύθηκε κατά 1,7%, ακολουθώντας την πορεία των ασιατικών αγορών ύστερα από τη δέσμευση της Τράπεζας της Ιαπωνίας για απεριόριστες αγορές ομολόγων προκειμένου να κρατήσει χαμηλά το κόστος δανεισμού.