Ευρώπη: Ανέκαμψαν οι αγορές μετά το selloff

0
13

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια ανέκαμψαν την Τετάρτη, ακολουθώντας την ανάκαμψη της τιμής του πετρελαίου από το ραγδαίο selloff αλλά και με ώθηση από τα ενθαρρυντικά εταιρικά αποτελέσματα.

Στο ταμπλό ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωσε άνοδο 1,8% στις 330 μονάδες.

Ο γερμανικός DAX κέρδισε 1,61% στις 10.415 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 σημείωσε άνοδο 1,25% στις 4.411 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 κέρδισε 2,3% στις 5.770 μονάδες.

Στην περιφέρεια ο ιταλικός FTSE MIB ενισχύθηκε σε ποσοστό 1,91%, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 έκλεισε στο +1,28%.

Οι τιμές του πετρελαίου ανακάμπτουν σήμερα μετά τις ιστορικές απώλειες των προηγούμενων δύο ημερών.

Στη Νέα Υόρκη το αμερικανικό WTI Ιουνίου σημειώνει άλμα άνω του 18% σκαρφαλώνοντας πάνω από τα  13 δολ. το βαρέλι μετά την κατρακύλα της Τρίτης κατά 43% και το κλείσιμο του σε χαμηλό 21 ετών.

Το προηγούμενο συμβόλαιο του Μαΐου έληξε χθες με θετικό πρόσημο, μετά την ιστορική βουτιά της Δευτέρας που οδήγησε τις τιμές σε αρνητικό έδαφος για πρώτη φορά στην ιστορία.

Στο "μέτωπο" των αποτελεσμάτων, οι επενδυτές καλωσόρισαν τα ανεβασμένα κέρδη στον φαρμακευτικό κλάδο, με τη μετοχή της Roche να σημειώνει άνοδο 2% μετά την ανακοίνωση αύξησης στις πωλήσεις α' τριμήνου.

Αύξηση κερδών και εσόδων ανακοίνωσε από την πλευρά της η STMicroelectronics NV, ενώ η Ericsson AB επιβεβαίωσε τις προβλέψεις της καθώς ανακοίνωσε σήμερα μικρή πτώση κερδών και αύξηση πωλήσεων.

Μεταξύ των μεγαλύτερων κερδισμένων του Stoxx 600 ήταν η μετοχή της Akzo Nobel που έκανε άλμα 7%.