Ευρώπη: Πτώση σημειώνουν οι μετοχές στο ξεκίνημα των συναλλαγών

0
10

Πτώση σημείωσαν οι ευρωπαϊκές μετοχές σήμερα στο ξεκίνημα των συναλλαγών καθώς η υποχώρηση των μετοχών του κλάδου υγείας αντιστάθμισε τις αισιόδοξες προβλέψεις γερμανικών αυτοκινητοβιομηχανιών για τα κέρδη τους καθώς και την ανάκαμψη των τιμών του πετρελαίου.

Στις 10:23 ώρα Ελλάδας, ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε πτώση 0,12%, με τα blue-chips να υποχωρούν 0,4% και τις μετοχές των φαρμακοβιομηχανιών Roche και Novartis να κινούνται πτωτικά.

Οι μετοχές των BP, Total και Royal Dutch Sell ενισχύθηκαν κατά 1,7%-2,6% καθώς οι τιμές του αργού σημείωσαν άνοδο ύστερα από τη μικρότερη της αναμενόμενης αύξησης των αμερικανικών αποθεμάτων πετρελαίου.

Η μετοχή της εταιρίας AMS, που ειδικεύεται σε αισθητήρες, σημείωσε άλμα 10,8% καθώς αναμένει ο αντίκτυπος από τον κορονοϊό να είναι περιορισμένος το δεύτερο τρίμηνο.

Η Daimler προέβλεψε ότι τα λειτουργικά κέρδη στη μονάδα αυτοκινήτων και φορτηγών Mercedes-Benz να είναι υψηλότερα από το επίπεδο της προηγούμενης χρονιάς ενώ η Volkswagen ανακοίνωσε ότι αναμένει να είναι κερδοφόρα για το σύνολο της χρήσης της.