Γαλλία: Στο ναδίρ η καταναλωτική εμπιστοσύνη τον Απρίλιο

0
11

Η γαλλική καταναλωτική εμπιστοσύνη σημείωσε τη μεγαλύτερη μηνιαία πτώση τον Απρίλιο, εν μέσω των μέτρων lockdown που επιβλήθηκαν στη χώρα για τον περιορισμό της πανδημίας του κορονοϊού, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη η στατιστική υπηρεσία INSEE.

Ο μηνιαίος δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης μειώθηκε στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιανουάριο του 2019, καθώς υποχώρησε στις 95 μονάδες από τις 103 μονάδες τον Μάρτιο. Σημειώνεται ότι οι αναλυτές ανέμεναν πτώση στις 83 μονάδες. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη μηνιαία πτώση από τότε που η INSEE ξεκίνησε τις έρευνές της το 1972.

Η αγορά εργασίας συρρικνώνεται γρήγορα παρά τις κρατικές επιδοτήσεις που έχουν σχεδιαστεί για την αποφυγή μαζικών μόνιμων απολύσεων, με περισσότερους από έναν στους δύο εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα να καλύπτονται από το πρόγραμμα.

Το Υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι ο αριθμός των ατόμων που καταγράφηκαν να αναζητούν εργασία αυξήθηκε σε μεγαλύτερο επίπεδο από το 1996, καθώς οι άνθρωποι δεν βρίσκουν νέες δουλειές και οι βραχυπρόθεσμες συμβάσεις εργασίας δεν ανανεώθηκαν εν μέσω των μέτρων lockdown.

Σημειώνεται ότι η Γαλλία βρίσκεται σε καραντίνα από τα μέσα Μαρτίου.

Ο πρωθυπουργός της χώρας, Έντουαρντ Φίλιπ πρόκειται να ανακοινώσει την Τρίτη τα σχέδια για την χαλάρωση των μέτρων από τις 11 Μαΐου.