Η ΠΟΜΙΔΑ ζητά μείωση 25% του ΕΝΦΙΑ για όσους τον πληρώσουν εμπρόθεσμα εφέτος

0
23

«Η απόφαση της κυβέρνησης να επεκτείνει την υποχρεωτική μείωση ενοικίου κατά 40% σε όλους τους πληττόμενους κλάδους της οικονομίας (και όχι μόνο σε όσες επιχειρήσεις έκλεισαν μετά από κρατική εντολή) αποτελεί μια εξαιρετικά αρνητική εξέλιξη που συνιστά πρόκληση και εμπαιγμό για τους ιδιοκτήτες ακινήτων», αναφέρει σε σημερινή της ανακοίνωση η ΠΟΜΙΔΑ.

«Είναι αναμφισβήτητη η ανάγκη των επιχειρήσεων να μειώσουν τα κόστη (και τα ενοίκια που καταβάλλουν) σε μια περίοδο που η οικονομική δραστηριότητα έχει παγώσει. Πρώτη η ΠΟΜΙΔΑ αναγνώρισε την ανάγκη αυτή. Εκείνο που είναι ηθικά ανεπίτρεπτο, είναι η βοήθεια προς τις επιχειρήσεις να υφαρπάζεται από τις τσέπες των ιδιοκτητών…

Λες και οι ιδιοκτήτες ζουν σε έναν άλλο κόσμο που δεν υφίσταται συνέπειες από τον κορονοϊό" αναφέρει μεταξύ άλλων η Ομοσπονδία.

"Η ΠΟΜΙΔΑ επισημαίνει με μεγάλη λύπη ότι τέτοιου είδους συμπεριφορά δεν μας αξίζει.

Η πρόταση την οποία ελπίζουμε να υιοθετήσει έστω και σήμερα η κυβέρνηση είναι η μείωση και του ΕΝΦΙΑ κατά 25% για όλους τους φορολογουμένους, φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις, που θα κατορθώσουν να είναι εφέτος συνεπείς στην πληρωμή του», σημειώνει στην ανακοίνωση της η Ομοσπονδία.