Και η Παπουτσάνης στην παραγωγή βιοκτόνων και απολυμαντικών

0
17

Σε μια σειρά ενεργειών υποστήριξης, για την αντιμετώπιση της κρίσης δημόσιας υγείας που βιώνει η Ελλάδα, προχωρά η εταιρεία Παπουτσάνης. Σε αυτό το πλαίσιο, η εταιρεία, έχοντας λάβει την έγκριση των αρμόδιων αρχών, αξιοποιεί μέρος της παραγωγής της υπερσύγχρονης μονάδας στη Ριτσώνα Ευβοίας, για την αποκλειστική παραγωγή βιοκτόνων και απολυμαντικών με χρήση οινοπνεύματος σε περιεκτικότητα 80% κατ' όγκον, ώστε να καλύψει στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό τις ανάγκες της χώρας.

Ταυτόχρονα, όντας μία πλήρως καθετοποιημένη εταιρεία, έχει δυνατότητα παραγωγής πλαστικών μπουκαλιών και πωμάτων καθώς και παραγωγής μαζών και εμφιάλωσης είτε σε μικρά είτε σε μεγάλα μπουκάλια.

Ήδη η Παπουτσάνης έχει ξεκινήσει την παραγωγή για μικρά φιαλίδια, περιεκτικότητας 25 – 80 ml, προς διάθεση στο ευρύ κοινό μέσω των εμπορικών καταστημάτων ενώ το επόμενο διάστημα θα ξεκινήσει και την παραγωγή φιαλών 300 – 1.000 ml.

Η Παπουτσάνης αρχικά θα παράγει 150.000 φιαλίδια τσέπης ανά 24 ώρες επί επταήμερης βάσης ενώ στη συνέχεια και εφόσον υπάρχει μεγαλύτερη ανάγκη, 250.000 φιαλίδια ανά 24 ώρες.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «με γνώμονα την εξυπηρέτηση των αναγκών των πολιτών, που βρίσκονται αντιμέτωποι με πρωτοφανείς συνθήκες τις τελευταίες εβδομάδες, η εταιρεία θα διαθέσει τα συγκεκριμένα προϊόντα σε εξαιρετικά χαμηλές τιμές».

Επιπλέον, η Παπουτσάνης, συμβάλλοντας στις προσπάθειες που καταβάλλει το Εθνικό Κέντρο 'Αμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ), προσφέρει 52.000 τεμάχια προϊόντων προσωπικής υγιεινής και 30.000 αλκοολούχα απολυμαντικά φιαλίδια τσέπης για την κάλυψη των άμεσων αναγκών του. Παράλληλα, έχει ήδη δρομολογήσει την παροχή 30.000 περίπου επιπλέον σχετικών προϊόντων σε φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης, νοσοκομεία και ΜΚΟ.

Αναγνωρίζοντας τις ιδιαίτερα αυξημένες ανάγκες που, εν μέσω κρίσης, αντιμετωπίζει το Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ), η Παπουτσάνης προχώρησε σε δωρεά νοσοκομειακού εξοπλισμού, αξίας 26.700 ευρώ. Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία, έχει παραδώσει στο Νοσοκομείο Ελπίς δύο διφασικούς απινιδωτές, έναν ηλεκτροκαρδιογράφο και ένα φορητό ακτινολογικό μηχάνημα, για την ενίσχυση του έργου του ιατρικού προσωπικού του νοσοκομείου.