Κλειστά Χρηματιστήριο Αθηνών Ευρώπης και ΗΠΑ λόγω Πάσχα των Καθολικών

0
20

Με μικτά πρόσημα ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές της Παρασκευής τα ασιατικά χρηματιστήρια μετά το ανοδικό κλείσιμο της Wall Street χθες και ενώ τα περισσότερα μεγάλα χρηματιστήρια θα παραμείνουν σήμερα κλειστά για την αργία της Μεγάλης Παρασκευής.

Στο ταμπλό ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei σημείωσε άνοδο 0,8% και έκλεισε στις 19.498,50 μονάδες, ενώ ο Topix ενισχύθηκε 1,3%.

Στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai Composite υποχώρησε σε ποσοστό 1%, ενώ ο Shenzhen Composite έχασε 1,9%. Τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα στην Κίνα έδειξαν ότι ο πληθωρισμός ενισχύθηκε τον Μάρτιο σε ετήσια βάση.

Ειδικότερα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή για τον Μάρτιο αυξήθηκε 4,3% σε ετήσια βάση, όπως ανακοίνωσε η στατιστική υπηρεσία της χώρας. Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Reuters έκαναν λόγο για άνοδο του δείκτη κατά 4,8%.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας σημείωσε άνοδο 1,3%, ενώ ο Taiex στην Ταιβάν κέρδισε 0,4%.

Οι αγορές σε Χονγκ Κονγκ, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία και Σιγκαπούρη παρέμειναν κλειστές σήμερα για τη Μεγάλη Παρασκευή των καθολικών, όπως και οι περισσότερες διεθνείς αγορές, μεταξύ αυτών και η Wall Street.

Οι δείκτες της αμερικανικής αγοράς κατάφεραν χθες να καταγράψουν ισχυρά κέρδη παρά τα απογοητευτικά στοιχεία που έδειξαν ότι άλλοι 6,6 εκατ. Αμερικανοί έχασαν την εργασία τους.

Στο σύνολο της εβδομάδας ο βιομηχανικός Dow κέρδισε 12,7%, ενώ ο S&P 500 ενισχύθηκε σε ποσοστό 12,1% καταγράφοντας τα υψηλότερα εβδομαδιαία κέρδη από το 1974.

Οι ευρωπαϊκές αγορές, μεταξύ των οποίων η Φρανκφούρτη (DAX), το Λονδίνο (FTSE 100) και το Παρίσι (CAC 40) θα παραμείνουν κλειστές σήμερα Μεγάλη Παρασκευή αλλά και τη Δευτέρα, 13 Απριλίου.

Κλειστό θα παραμείνει σήμερα και το Χρηματιστήριο Αθηνών.