Ν. Ασία: Η Παγκόσμια Τράπεζα προβλέπει τις χειρότερες επιδόσεις των τελευταίων 40 ετών

Η Ινδία και άλλες χώρες της Νότιας Ασίας είναι πιθανόν να καταγράψουν σε ό,τι αφορά την ανάπτυξή τους τη χειρότερη επίδοση των τελευταίων τεσσάρων δεκαετιών λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Παγκόσμια Τράπεζα.

Η περιοχή της Νότιας Ασίας, που περιλαμβάνει οκτώ χώρες, είναι πιθανόν να καταγράψει οικονομική ανάπτυξη 1,8% με 2,8% φέτος, όπως ανέφερε η Παγκόσμια Τράπεζα στην έκθεσή της South Asia Economic Focus, πολύ χαμηλότερα από το 6,3% που προέβλεψε πριν από έξι μήνες.

Η οικονομία της Ινδίας, η μεγαλύτερη στην περιοχή, αναμένεται να αναπτυχθεί με ρυθμό 1,5% έως 2,8% για το οικονομικό έτος που ξεκίνησε την 1η Απριλίου. Η Παγκόσμια Τράπεζα εκτιμούσε ότι ο ρυθμός ανάπτυξης θα διαμορφωνόταν στο 4,8% με 5% για το οικονομικό έτος που έληξε στις 31 Μαρτίου.

Η Παγκόσμια Τράπεζα προέβλεψε επίσης ότι η Σρι Λάνκα, το Νεπάλ, το Μπουτάν και το Μπαγκλαντές θα καταγράψουν σημαντική επιβράδυνση στην οικονομική τους ανάπτυξη. Τρεις ακόμα χώρες – Πακιστάν, Αφγανιστάν και Μαλδίβες- αναμένεται να υποχωρήσουν σε ύφεση, σύμφωνα με την έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας.