Ο μηχανολόγος μηχανικός Άνθ. Αμανατίδης νέος διευθύνων σύμβουλος στην ΕΥΑΘ

0
12

Τον Άνθιμο Αμανατίδη, μηχανολόγο μηχανικό, εξέλεξε νέο διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΥΑΘ Α.Ε. η σημερινή έκτακτη γενική συνέλευση, μετά από πρόταση του βασικού μετόχου,της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας (ΕΕΣΥΠ).

Επίσης, νέα μέλη στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας ορίστηκαν σε αντικατάσταση οι: μηχανολόγος μηχανικός ΕΜΠ, με ειδίκευση στα χρηματοοικονομικά, Γεώργιος Σάτλας (μη εκτελεστικό μέλος), χημικός μηχανικός ΑΠΘ, με ειδίκευση στη χημική και περιβαλλοντική τεχνολογία, Μαρία Πεταλά (ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος), οικονομολόγος, με σπουδές Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων και ειδίκευση στα πληροφοριακά συστήματα, Σοφία Αμμανατίδου (ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος) και η πολιτικός μηχανικός, με ειδίκευση στον βιοκλιματικό σχεδιασμό κτιρίων και ελεύθερων χώρων, Αικατερίνη Τσικαλουδάκη (μη εκτελεστικό μέλος).

Οι προαναφερόμενοι αναλαμβάνουν θέση στο διοικητικό συμβούλιο της ΕΥΑΘ ΑΕ, σε αντικατάσταση των Γ. Παπαϊωάννου, Π. Γκόγκου, Ο. Λάτσιου-Χρυσάφη και Σ. Τανιμανίδου.

Επιπλέον, ορίστηκαν νέα μέλη της Επιτροπής Ελέγχου, μαζί με το νυν μέλος Νικόλαο Κλείτου, τις κυρίες Σοφία Αμμανατίδου και Μαρία Πεταλά. Σε ανακοίνωσή της η ΕΥΑΘ ΑΕ σημειώνει ότι το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας θα συγκροτηθεί σε σώμα την Τρίτη 5 Μαϊου.

Ο κ. Αμανατίδης, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΥΑΘ ΑΕ, είναι διπλωματούχος μηχανολόγος μηχανικός ΑΠΘ, με μεταπτυχιακά διπλώματα ειδίκευσης στη Βιώσιμη Ανάπτυξη και στην Παραγωγή και Διαχείριση Ενέργειας. Διαθέτει πολυετή επαγγελματική εμπειρία, που συνδυάζει τη διοικητική εμπειρία με τις εξειδικευμένες γνώσεις σε τεχνικά έργα, καθώς και σε θέματα που αφορούν στη διαχείριση πόρων, στην περιβαλλοντική αποτίμηση και τη βιώσιμη ανάπτυξη, με έμφαση στις υποδομές.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Αμανατίδης από το 2010 είναι στέλεχος της ΕΡΓΟΣΕ Α.Ε., υπεύθυνος για την προκήρυξη διαγωνισμών έργων, αλλά και για την επίβλεψη της κατασκευής (Construction Μanagement) μεγάλων έργων υποδομής και Η/Μ εγκαταστάσεων.