Οι 10 πλουσιότερες οικογένειες του κόσμου

Ακολουθεί η λίστα με τις 10 πλουσιότερες οικογένειες του κόσμου, σύμφωνα με την καταμέτρηση του 2019. Ανάμεσα τους τους, ιδρυτές κολοσσών όπως το Google και το Facebook, ιδιοκτήτες κατασκευαστικών εταιρειών αλλά και… βασιλιάδες.

Δείτε τη λίστα:

10: Οικογένεια Dumas, από τη Γαλλία: Πλούτος 49,2 δισεκατομμύρια δολάρια.

Οι ιδρυτές του brand Hermes, μιας εταιρείας που ιδρύθηκε το 1837.

9: Η Οικογένεια Brin από τις ΗΠΑ: Πλούτος 51,1 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο Sergey Green είναι συνιδρυτής εταιρειών όπως η Google. Θεωρείται ο πατέρας των μηχανών αναζήτησης. Η περιουσία του έχει μοιράζεται μεταξύ των δύο παιδιών του, ενώ και η πρώην γυναίκα του έχει λάβει το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 480 εκατομμυρίων δολαρίων…

8: Η οικογένεια Ambani από την Ινδία: Πλούτος 52,3 δισεκατομμύρια

Ο Dhirubhai Ambani, συνιδρυτής της Reliance Industries, μεταμόρφωσε μια μικρή εταιρεία σε μια από τις μεγαλύτερες κατασκευαστικές της Ινδίας. Η περιουσία του κατέχεται ισότιμα από τους γιους τους, οι οποίοι είναι και μέτοχοι.

7: Η οικογένεια Page, από τις ΗΠΑ: Πλούτος 52,4 δισεκατομμύρια δολάρια

Ο Larry Page είναι συνιδρυτής του Google και τώρα είναι CEO στην Alphabet Inc.

6: Οικογένεια Albrecht, από τη Γερμανία: Πλούτος 2 δισεκατομμύρια δολάρια

Πρόκειται για τους Karl και Theo Albrecht, ιδρυτές της αλυσίδας σούπερ μάρκετ Aldi. Τα παιδιά τους «τρέχουν» τώρα τον κολοσσό…

5: Οικογένεια Chakri, από την Ταϋλάνδη. Πλούτος 60 δισεκατομμύρια δολάρια.

Πρόκειται για την οικογένεια που κυβερνάει τη χώρα τα τελευταία… 237 χρόνια, και είναι ακόμα αγαπητοί από τον λαό. Η οικογένεια αποτελείται από 22 μονάρχες που όλοι μαζί συγκεντρώνουν αυτή την περιουσία.

4: Οικογένεια Ellison, από τις ΗΠΑ: Πλούτος 61,8 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο Larry Ellison είναι ο συνιδρυτής της Oracle, και μοιράζεται αυτή την περιουσία με τις δύο του κόρες, οι οποίες μάλιστα είναι διάσημες ηθοποιοί.

3: Οικογένεια Zuckerberg, από τις ΗΠΑ: Πλούτος 63 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο γνωστός και μη εξαιρετέος Μαρκ, που ίδρυσε το Facebook, μοιράζεται την περιουσία του με τη σύζυγό του Priscilla Chan και τις δυο τους κόρες.

2: Η Οικογένεια Slim, από το Μεξικό: Πλούτος 64,9 δισεκατομμύρια δολάρια. 

Μεταξύ του 2010 και του 2013 η οικογένεια ήταν η πλουσιότερη στον κόσμο. Έκτοτε έπεσαν λίγο στη λίστα. Η οικογένεια έβγαλε την περιουσία της από την Grupo Carso, και αποτελείται από τον Carlos Slim, τη γυναίκα του και τα 6 τους παιδιά.

1. Η οικογένεια Mars στις ΗΠΑ: Πλούτος 70,8 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η οικογένεια κατέχει την εταιρεία Mars Inc, που ιδρύθηκε από τον Forrester Mars, ο οποίος δημιούργησε αυτή τη δυναστεία. Η περιουσία μοιράζεται μεταξύ των τριών παιδιών της οικογένειας.