Οριστικά εκτός διαγωνισμού για την Forthnet ο όμιλος Μαρινάκη-Ποιοί εκδήλωσαν ενδιαφέρον

0
14

Στην αξιολόγηση των δεσμευτικών προσφορών που κατατέθηκαν στο πλαίσιο του διεθνούς διαγωνισμού για την για την πώληση των μετοχών, δανείων και μετατρέψιμων ομολογιών που κατέχουν οι Πειραιώς, Εθνική, Alpha στη Forthnet και τις θυγατρικές της προχωρά ο σύμβουλος του διαγωνισμού, Nomura International.

Σύμφωνα με πληροφορίες από πηγές που μετέχουν στη διαδικασία, εντός της σχετικής προθεσμίας που εξέπνευσε αργά το βράδυ της Μ. Παρασκευή, κατατέθηκαν τρεις προσφορές, από τη Duet Private Equity Limited, τη BC Partners (μέσω της θυγατρικής της τηλεπικοινωνιακής εταιρείας United Group) και τον Όμιλο Antenna.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, οι προσφορές βρίσκονται κοντά σε επίπεδο τιμήματος, ωστόσο υπάρχουν διαφορές σε "ποιοτικά στοιχεία" που αξιολογούνται από τον σύμβουλο του διαγωνισμού και τις πωλήτριες τράπεζες.

Μεταξύ αυτών, το χρηματοδοτικό μοντέλο κάθε προσφοράς και το ζήτημα της λεγόμενης "ενδιάμεσης περιόδου", ήτοι του χρόνου που θα απαιτηθεί από την υπογραφή του SPA μέχρι και την έγκριση της συναλλαγής από τις αρμόδιες εποπτικές Αρχές, της Επιτροπής Ανταγωνισμού συμπεριλαμβανομένης.

Σημειώνεται ότι το ζήτημα της ασυμφωνίας για την χρηματοδότηση της εταιρείας κατά την ενδιάμεση αυτή περίοδο αποτέλεσε έναν από τους κυριότερους λόγους για το ναυάγιο της εξαγοράς της Forthnet από την Alter Ego του Ομίλου Μαρινάκη.
Αποκλειστικότητα

Αφού διευκρινιστούν τα θέματα που έχουν εντοπιστεί στις υποβληθείσες προσφορές, πρόθεση του συμβούλου και των τραπεζών είναι να δοθεί αποκλειστικότητα σε έναν από τους υποψηφίους επενδυτές, με τον οποίο και ο διαγωνισμός θα προχωρήσει στοχεύοντας στην υπογραφή της σύμβασης αγοραπωλησίας (SPA).

Σε σχετική ερώτηση του Capital.gr., η επιλογή αυτή αιτιολογείται από την πρόθεση όλων των εμπλεκόμενων πλευρών η διαδικασία (που ήδη χρονολογείται από τον Νοέμβριο του 2017, ενώ υπήρξαν και άλλες προσπάθειες στο παρελθόν) να προχωρήσει ταχύτατα.

Τραπεζικοί κύκλοι παρότι συνεχίζουν να κρατούν χαμηλά τον πήχη των προσδοκιών, επισημαίνουν πως το ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε ήταν «υψηλότερο του αναμενόμενου», συμπληρώνοντας πως μια πώληση δείχνει να είναι πιθανότερη από ποτέ.