Πτώση 30% στα κέρδη της Morgan Stanley το πρώτο τρίμηνο

0
17

Κέρδη κατώτερα των προσδοκιών εμφάνισε στο πρώτο τρίμηνο του έτους η Morgan Stanley, παρότι το τμήμα συναλλαγών της τράπεζας αύξησε τα έσοδά του κατά περίπου 700 εκατ. δολάρια περισσότερο από ό,τι αναμενόταν, εξαιτίας των αναταραχών που έχει προκαλέσει στις αγορές η πανδημία του κορωνοϊού.

Ειδικότερα, ανακοίνωσε ότι τα κέρδη της σημείωσαν πτώση κατά 30% και διαμορφώθηκαν στο 1,7 δισ. δολάρια ή στο 1,01 δολάριο ανά μετοχή. Οι αναλυτές σε δημοσκόπηση της Refinitic ανέμεναν έσοδα 1,14 δολαρίων ανά μετοχή.

Τα έσοδα της τράπεζας ήταν επίσης κατώτερα των προσδοκιών, καθώς ανήλθαν στα 9,49 δισ. δολάρια, έναντι εκτιμήσεων για 9,73 δισ. δολάρια.

Το τμήμα διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων της τράπεζας εμφάνισε έσοδα 4,04 δισ. δολαρίων, επίσης χαμηλότερα των προβλέψεων.

Ωστόσο, τα τμήματα συναλλαγών σταθερού εισοδήματος και μετοχών κινήθηκαν καλύτερα του αναμενόμενου. Συγκεκριμένα, το τμήμα συναλλαγών σταθερού εισοδήματος εμφάνισε έσοδα 2,2 δισ. δολαρίων, ήτοι μισό δισ. περισσότερο από ό,τι αναμενόταν, ενώ το τμήμα συναλλαγών επί μετοχών είχε έσοδα 2,42 δισ. δολαρίων έναντι εκτιμήσεων για 2,23 δισ. δολάρια.

Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων τριμήνου, οι μετοχές της Morgan Stanley υποχωρούσαν κατά 1% στις προσυνεδριακές συναλλαγές.

Η Morgan Stanley ανέφερε ότι η πανδημία του κορωνοϊού επηρέασε αρνητικά όλους τους βασικούς τομείς της δραστηριότητάς της, πλήγμα που αντισταθμίστηκε εν μέρει από τα ισχυρά αποτελέσματα του τμήματος συναλλαγών που επωφελήθηκε από την απότομη αύξηση της μεταβλητότητας, ωστόσο η τράπεζα προειδοποίησε ότι η κατάσταση μπορεί να επιδεινωθεί καθώς η κρίση εξελίσσεται.

«Αν και δεν μπορούμε να εκτιμήσουμε το μέγεθος του αντίκτυπου, μια εκτεταμένη περίοδος χαμηλής οικονομικής δραστηριότητας, λόγω των περιοριστικών μέτρων που απαιτούνται για την αντιμετώπιση της νόσου, καθώς και η σοβαρότητα και η διάρκεια της προκαλούμενης παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, θα επηρεάσουν αρνητικά τα μελλοντικά λειτουργικά μας μεγέθη και την επίτευξη των οικονομικών στόχων» προειδοποίησε η τράπεζα.