Ρωσία: Οι τράπεζες θα χορηγούν άτοκα δάνεια στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις για τους μισθούς των εργαζομένων

0
20

Η Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας θα χορηγήσει στις ρωσικές τράπεζες το ποσό των 150 δισεκατομμυρίων ρουβλίων, ώστε να πληρωθούν οι μισθοί των εργαζόμενων στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Τα ποσά αυτά θα χορηγηθούν στις ρωσικές τράπεζες Sberbank, BTV και PromsviazBank, Otkritye και σε άλλες τράπεζες, οι οποίες θα χορηγούν άτοκα δάνεια στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις τα οποία θα χρησιμοποιήσουν για την στήριξη της απασχόλησης και τις καταβολές των μισθών των εργαζομένων σε αυτές.

Την σχετική ανακοίνωση εξέδωσε το γραφείο του πρώτου αντιπροέδρου της ρωσικής κυβέρνησης Αντρέι Σιλουάνοφ, ο οποίος, σύμφωνα με πηγή την οποία επικαλείται ο πρακτορείο TASS, έδωσε εντολή να χορηγηθεί άμεσα το εν λόγω πόσο στις τράπεζες για να πληρωθούν οι μισθοί των εργαζομένων στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις στους κλάδους εκείνους που επλήγησαν περισσότερο από τις συνέπειες της επιδημίας του κορονοϊού.

Το ύψος του δανείου που θα χορηγείται στους επιχειρηματίες θα καθορίζεται με βάση τον αριθμό των απασχολουμένων σ’ αυτές και τον μέσο μισθό που θα δίνεται για διάστημα έξι μηνών, ώστε να δοθεί η δυνατότητα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις να έχουν ένα πρόσθετο απόθεμα για την μισθοδοσία.

Το πόσο που εκτιμάται ότι θα απαιτηθεί για την στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων ανέρχεται στα 130 δισεκατομμύρια ρούβλια και αφορά 1.500.000 εργαζόμενους.